Çarşamba, Haziran 17, 2009

ŞANS ESERİ YAŞADIĞIMIZ ÜLKEMİZ

Sanırım yaz gribi oldum. Evde bir şekilde üşütmüşüm. Kafam kazan vücudum külçe.

Sabah okuğum iki haber hay yarrabbim dedirtti. Ankara'dan İzmir'e uçakla gidecek 86 yaşındaki kadıncağıza tekerli sandalye tahsisi yapılmasını istemiş yakınları. Onlar da karşılayacaklarmış. Diğer yolcular gelmiş. Bu kadın bir türlü gelmiyor meğer kadını forkliften 2 metrelik yerden yere düşürmüşler. Yahu olacak iş mi ? Akıl mantık almıyor. Ne biçim ülke? Ne ciddiyeditsiz bir ortam. Hakikaten nasıl sinirimizi bozmadan, nasıl başımıza bir iş gelmeden yaşıyoruz hayret ediyorum.

Hafta sonu bir arkadaşım yabancı arkadaşlarını adaya götürecekti bize de gelir misiniz demişti. Dönüşte ikisi ile vapurda sohbet ederken. Avrupa birliği hakkında ne düşündüğümü, girmeyi isteyip istemediğimi sordular. Ben de elbette isterim belli standartları kavuşmamız için. Ama dürüst olalım bizi bu halde alacaklarını hiç ama hiç sanmıyorum. Belki benim torunlarım görür eğer olursa dedim.

Şimdi allah aşkına İstanbul'da yaşıyoruz. Burada yaşarken bile yaşananları görünce hadi canım diyoruz. Ne Avrupa Birliği? Bu işin bir de doğusu var anadolusu var komik olmayalım.

Bir de Münevver Karabulut cinayeti, bu da ayrı bir parodi. Yazık günah kızın yakınlarına sürekli cinayetin ayrıntıları ile ilgli haberler çıkıyor. Nasıl dayanıyor o insanlar kimbilir?

Bugün Ayşe Arman'da ailenin avukatının açıklamaları vardı.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/11883011.asp?yazarid=12&gid=61

Okuyun ve polisin elinin nasıl armut topladığına ve adeletin ne şekilde işlediğine bakın.


2 yorum:

cinar dedi ki...

başlığı okuyunca tüh dedim, bu kızın başına gene ne geldi. neyse grip haricinde iyiymişsin çok şükür. ama ülkemiz şartlarında yarın başımıza ne geleceği meçhul maalesef. uçak haberini duymamıştım ya. yazık ölmüş mü kadın yoksa?
M.K. cinayetinden sonra aylar geçti, hala elde var sıfır. bu nasıl bir adalettir ben de anlamıyorum ya. bir insan bu kadar zamanda nasıl bulunmaz. Hoş, cinayet, hırsızlık, cezalandırılması gereken suçlarda suçlu bulunsa dahi elde var sıfır olabiliyor. örnek vermeye gerek yok. haberler hep bunlarla dolu.

cakiltasi dedi ki...

çınarım yok bi şey gelmedi. gripimsilik dışında iyiyim:)

yaşlı kadıncağız ölmemiş gazete haberine göre daha kötü olabilirmiş yaşına göre iyi demiş doktorlar ama içler acısı bir fotoğrafı vardı. bir de kırıkları varmış. o yaşta nasıl kaynayacak kimbilir.