Cuma, Ekim 16, 2009

DÖNÜM NOKTALARIMIZ


Yaşam bize sunduklarıyla oldukça değişken. Bir gün birden hayatınızın tamamen değiştiğini düşünüyorsunuz. Bir kaç yıl sonra ise değiştiğini düşündüğünüz günden önceki hislerinize geri dönüyorsunuz.

Yaşam otobüse binemeden önce ayağımızın bir taşa takılması ile bile değişkenlik gösterecek kadar çok varyasyonları olan bir sistem.


Krzysztof Kieslowski'nin üçlemelerinden "Kırmızı" dır. Beni en çok etkileyen. Orada bir kız bir erkek vardır. Yolları hep aynı yerden geçer ama bir türlü rastlaşmazlar taaa ki bir gemi kazasında kurtulan az kişiden ikisi onlar olana kadar. Zaten filmin son sahnesi odur. Gerisi bizim hayal gücümüze göre şekillendirmemize kalır.


Felaketler her zaman kişi için kötü demek değildir. Belki de yaşamın dönüm noktasıdır.


Pelinimo evet ben romantikim, fil'im ve tarihleri unutmam.

2 yorum:

ipex dedi ki...

Gwyneth Paltrow'un oynadığı sliding doors adlı bi film vardı, ilk defa o zaman düşünmüştüm 1 dakikanın bile ne gibi rastlantıları değiştirebileceğini. bi ara da takmıştım kafaya mesela dışarı çıkacaksam 1-2 dakika durup bekliyordum, düşünüyordum acaba neler değişti şimdi diye :) azcık rahatsızmışım galiba! :)

cakiltasi dedi ki...

hahaha ipex ama insan taktığı zaman cidden düşünüyor. neler olabilirdi de olmadı acaba diye.

bir de run lola run diye bir film vardır. onda da 3 farklı son gösterilir. orada çocuğun ayağı hakikaten taşa takılıyor ve ezilmekten kurtuluyor. ben de o yüzden hep taşa takılma örneğini veririm.