Çarşamba, Temmuz 29, 2009

SİGARA İÇİCİLERİ DÜNYANIN EN BENCİLLERİ


Yazıcam diyip de yazmadığım bir sürü konu var. Yenileri ekleniyor, diğerleri rafta bekliyor napıyım.

Gündemdeki konum arkadaşlarımla neredeyse kanlı bıçaklı sigara yasağı kapsamını tartışmamız.

Hafta sonu Ankara'dakiler geldi. Pazar da Yeniköy kahvesinde kahvaltıya gidildi. Yeniköy kahvesinin bahçesi öyle yarı açık yarı kapalı gibi bir alan değil bayağı kapalı gibi. Tenteler var sarmaşıklar var yani öyle süper hava giren bir yer değil. Bir çok insan içmemesi gerektiği halde sigara içiyordu. Bizim grupta da boklu tiryaki sigara içicilerin bencilleri bulunduğu için yaktılar sigaralarını. Ben de dedim ki yasak burada içmek. Yok efendim ne yasağıymış. Açın okuyun kapsamını buralar da dahil dedim. Biraz tartıştıktan sonra konu kapandı.

Dün mesajlaşma grubumuza genelgeyi göndermiş arkadaş. Nerede yasak al sana kapak diye. Ben de ne kapağı gayet de yasak dedim. Konu uzadı böyle beni dellendirecek duruma geldi. Ben inadım inat iki kanat bir insanım özellikle de bildiğimi idda ettiğim konularda. En sonunda ne bokunuzu nerede içiyorsanız için banane dedim.

Yahu sigara içicileri niye bu kadar bencilsiniz. Bu böyle çekirdek çitliyenin sesine dayanamamak gibi bir şey değil. Bayağı beni etkileyen bir şey. Benim yaşam kalitemi senin düşürmeye ne hakkın var anlamadım gitti. İş bi yere beraber gitmeyize kadar gitti. Harbiden de gitmem böyle bencilce bir yaklaşımdan sonra. Zaten de işime gelir. İçmeyen ama laf söylemeyen arkadaşlarımın pısırıklıklarına da kılım bu da dipnot.

7 yorum:

pinomino dedi ki...

kimler geldi bakiiim:)
bu arada
valla bu gidisle istanbula bi ben gelcem çakılım.. konuşuruz bi ara tarih işini...

cakiltasi dedi ki...

ati,secor,ardiş,evroş

boklu tiryakiyi sen tahmin et hehehe:)

ya tamam sen gel daha iyi :)
özgür kız olursun burada.

ipex dedi ki...

Sevgili Çakıl, tesadüfen okuduğum yazınıza yürekten katılıyor, sizi takibe alıyorum. İçenlerin içmeyenlerin halinden anlayacağı günlerin de çok yakın olduğuna eminim. Böylece kavga dövüşe de gerek kalmayacak :) sevgiler...

cakiltasi dedi ki...

hoşgeldin sevgili ipex,

bende o günleri özlemle bekliyorum:)

Yazmak Keyiftir dedi ki...

Sevgili Çakıltaşı!
Rastgele rastladım yazına. Bir içici olmama rağmen imza atarım söylediklerine. Ben çok uzun süreden bu yana(yasaktan önce) çocuklar yüzünden içmemeye başlamıştım. Geçenlerde dostlarımla açık havada yemekteyiz. Kalktım deniz kenarına gittim. Ve o naneyi yiyip geri geldim. Dostlarımdan birisi bana "Masadan Kalkıp Hakaret ettin bana" demezmi. Masadan kalkmayıp oturup beş saat onunla rakı keyfi yapıp içmeyeceksini savundu. Bu tür vakalarda var.
Aslına bakarsan bir araç bir yılda minimal rakamlar ile 1 ton zehirli gaz atmosfere bırakıyor bir yılda. Bu hesaplara uçakları sanaii, klimaları falan daha dahil etmedim. Aslında benim arabam seni daha beter zehirliyor. Fakat onu anlamadan soluyorsun. Herşeyin adaletli olması lazım. araba yok, klima yok, uçak yok, otobüs yok, ocaktaki tüp yok, kömür yakmak yok. 2000 yılında tarih problemi yüzünden 1 saat boyunca uçaklar çalışmadı. Bu süre zarfında atmosferdeki ısı 4 derece düştü ve zehirli gaz salınımı %36 buçuk düştü. Var gel gerisini sen düşün. Herşey adaletli olmalı diye düşünüyorum. Denge ve eşitlik esas.
Sevgiyle.

cakiltasi dedi ki...

Sevgili Ali İkizkaya,

Hoşgeldiniz bloguma. Ben aslında sigara içenlerin bencil olanlarına gıcık oluyorum. Hiç teklifsiz düşünmeden sigara yakanlara. Siz masadan kalkıp insanları rahatsız edeceğini düşündüğünüz için uzakta içip gelmişsiniz ne kadar nazikçe güzel bir davranış. Ben biraz söylenirdim içme etme diye ama sizi takdir de ederdim. O kadar despot değilim 5 saat boyunca içirtmeyecek kadar:) Bu meretin kötü bir alışkanlık olduğu gibi bir tiryakinin içemeyince krize girecek hale geldiğini yakinen biliyorum. Akşamcıların, okeycilerin nasıl ağlamaklı olduğunu da tahmin ediyorum. Ama tümden satışı durmuş bir şey değil. Çıkıp dışarda içmek ne kadar zor ki! Ölüm gibi algıladılar durumu. Biz içmeyenler de biraz gıcığız kabul ediyorum:)

Diğer verdiğiniz örneklere de kesinlikle katılıyorum. Gönül tertemiz bir dünyanın varlığından yana.
sevgiler.

Sndrfknella dedi ki...

Hemen 155'i arayıp ihbar etseydiniz mekanı ;) Yaşasın kötülükkkk hihihihi

Gıcığız cidden :p