Salı, Şubat 17, 2009

SU HAYATTIR

Dün doktora gittim. Ben de hastalık hastalığı mı var yoksa gerçekten var mı birşeylerim bilmiyorum. Gittiğim doktor kulak burun boğazcıydı. Şikayetlerim burnumun sabahları tıkalı olması, rahat nefes alamıyor olmam, balgam sorunumun olması, başımın ağrıması ve de son 4 aydır horluyor olmamdı. Çok tonton sevimli bir doktordu. Kulaklarım çok sağlammış ucu ışıklı, korkutucu bir aletle baktıktan sonra öyle söyledi. O korkutucu aletin benzeri ile de burnuma baktı. Bir şeyler sürdü ve alerjik bir durumun var dedi. Horlama işini sonra konuşuruz dedi ama unuttuk. Burnun içinde büyüklü küçüklü 6 tane et bulunuyormuş. Bende o etler alerjik reaksiyona girdiği için şişmişler. Bu illa toza alerjin olduğu anlamına gelmez. Soğuk sıcak da buna neden olabilir dedi. Neyse bütün bunları niye anlattım. Ne kadar su içiyorsun dedi. Ben de çok dedim. Ne kadar diye üsteleyince sanırım 3 litre içiyorumdur dedim. Dudaklarımı göstererek bu kadar içmeye bile çok kurumuş bol su iç dedi. İçiyorum zaten ama vücuttan atmak zorunda olmasak daha çok içeceğim dedim. Güldü. İlaçlar yazdı 20 gün sonra gel dedi.
Şu su içme işini de internetten araştırıyım dedim. Suyun ne kadarı zararlıymış diye. Günde 8 bardak içmek gerçekten gerekli mi? Günde sekiz bardak içmelisiniz gibi başlıklar çıktı. Sonra kendimi düşündüm ne sekiz bardağı ben günde 20 bardak su içiyorum. Elinde pet şişeyle gezen kendini zorlayan insanlardan bahseden başlıklar da çıktı önüme. Sonra çantam da nereye gidersem gideyim pet şişemin bulunduğu eskaza eğer susuz kalmışsam moralimin altüst olduğu, mutsuz olduğum aklıma geldi. Hayatta başıma gelebilecek ön kötü şey sussuz kalmak olsa gerek. O yüzden suyumuzun kıymetini bilelim.

3 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

suyun bol içilmesi gerekiyormuş okuduğum kitapta öyle anlatıyor ama tabii içtiğin gibi düzenli olarakta boşaltım yapmak lazım çakılcım :))

geçmiş olsun ayrıca :) tavsiyem "suyun gizli mesajı " ve "ne kadar susuzsunuz "kitaplarını okuman :)

sevgiler :)

cinar dedi ki...

geçmiş olsun Çakılım. Eşimde de vardı benzer sorunlar. o hatta üniversitedeyken burnundan ameliyat falan da olmuştu ama çözüm olmamıştı. Yine de nefes alamiyordu. geceleri onlarca kez uyanirdi bu yüzden. sonra gittik konkalarini yaktirdik. o bahsettiğin etler de senin konkalarin olsa geerk. alerji nedeniyle eşiminkiler de normalden çok şişkinmiş ve nefes almasını engelliyormuş. şimdi daha iyi. geceleri çok uyanmıyor. radyofrekansla yakılmıştı. zor bir operasyon da değil aklında bulunsun.
öptüm çok.

cakiltasi dedi ki...

sağol bekriyacım :)
evet maalesef boşaltmak şart biliyorum :) zaten istersem boşaltmayayım:) o kitaplar da aklımda.
sevgiler.

sağol çınarım,
doktorun verdiği ilaçları kullanıp 20 gün sonra kontrole gideceğim bakalım neler olacak:)
öptüm.