Çarşamba, Şubat 25, 2009

ON THE WAY OF MADRID

İnsanların hayallerinin peşinden koşmasına, risk almasına bayılıyorum. Bunlardan biri abim bir de bu akşam buluşacağım ortaokuldan bir arkadaşım.

Abim işinden yaşadığı şehirden o kadar bıkmıştı ki. MBA yapmayı kafaya takmıştı. Önce Çin'e gideceğim dedi. GMAT'e ilk defa girdiği için şaşkına döndü. Çok çalışması gerektiğini anladı. Ancak işi buna müsade etmeyecek kadar yoğun olduğu için o fırsatı kendine bir türlü yaratamadı. Sonra Madrid'de LSE benzeri bir okul bulduğunu Nisan'da okulun başladığını söyledi. Allem etti kallem etti kendini sınavdan önce mülakata aldırdı. Sonra illla sınava da gireceksiniz dediler. Sınava da girdi iki günlük çalışmayla. Dün başvurunuz kabul edildi diye hem aramışlar hem de e-posta göndermişler. Onun için çok sevindiğimi burada kelimeler dökmek çok zor. Çok yoğun ve bana göre mide bulandırıcı bir işi vardı. Çok bıkmıştı çok mutsuzdu. Yeniden doğmak gibi bir şey olacak onun için. Umarım her şey istediği gibi gider. Bye bye Amsterdam Hello Madrid :)

Arkaşım ise bizi İnsan Hakları Mahkemesinde savunan Avukat grubundandı. Bir süre Strazburg'da yaşadı sonra İngiltere'ye master yapmaya gitti. Şimdi dönmüş ve devletteki işinden istifa etmiş hukuk dışı bir şeyler yapmak istediğini söylüyor. Nasıl cezaret gerektirici bir şey di mi? Devletteki güven verici işini bırak bu ortamda başka şey yapacağım de. Yüzyüze görüşemediğimiz için neler düşünüyor tam bilemiyorum bugün öğreneceğim umarım bana da örnek olur.

Dalida'dan geliyor. " I Found My Love In Portofino. Yeni başlayacak hayatlarımız için.

2 yorum:

cinar dedi ki...

Of! benim de nasil ihtiyacim var böyle bir şeye :( Cesaretim yok. Hani hep diyoruz ya, ileride eşimle birlikte İzmir'e taşınıp orada yaşayacağız diye. Aslında şimdi belki de tam zamanı. Geçici görevlendirmeyle başka yerlere gönderecekler içimizden birini. En son ben geldiğim için büyük ihtimalle o kişi de ben olacağım. Çok bıktım bu aptal işlerden, salakça durumlardan. Yine de yeni bir yerde yeni bir hayata başlamak, sıfırdan biraz da olsa ürkütücü geliyor.
Abini yürekten tebrik ediyorum o yüzden. Her yiğidin harcı değil yaptığı. Eminim de çok başarılı ve mutlu olacak. Darısı başımıza ne diyeyim :)

cakiltasi dedi ki...

Çınarım, geçici görevlendirme dediğin şey ne kadar süreliğine gönderilme. Ve seçme hakkın var mı?
Belki de zamanı geldi dediğiniz anda tası tarağı toplayıp gideceksin. Bazı şeylere cesaret etmek için sanırım çok bıkmak kaybedecek neyim var ki noktasına gelmek gerekiyor. Sen ümidini kaybetme. Öptüm kocaman.