Cuma, Şubat 06, 2009

İŞİNE GELENE İŞİNE GELMEYENE

AKP destekçilerinin Erdoğan'a tapanların hiç değilse bu çelişkiyi görmesini ümit ediyorum.

Mine G. Kırıkkanat'ın bugünkü yazısından bir bölüm tamamı için

http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Geri_kalmislik_ne_demektir&tarih=06.02.2009&Newsid=221928&Categoryid=4&wid=122

İşte bu yüzdendir ki Türkiye’nin Başbakanı Erdoğan, 3 bin Müslüman öldüren İsrail’in Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e Davos’ta “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz,” diye çıkışır, ama Ankara’da 300 bin Müslüman öldüren Sudan diktatörü Ömer El Beşir’i iki kez ağırlamış ve kendisine “Öldürmeyi ne kadar iyi bildiğini,” hatırlatmamıştır. Davos Fatihi ve halife adayı ilan edildikten hemen sonra da El Beşir’in yardımcısı Ali Osman Muhammed Taha’yla toplanmıştır AKP hükümetinin başında ve bir çelişki görmemiştir iki tutumu arasında. Çünkü geri kalmış toplumlarda demokrasi, oportünizm demektir: Yani fırsatçılık.
***Fırsatçılar, kendilerine de fırsat verir diye fırsatçıları başlarına seçerler ve fırsat bu fırsattır diye ülkeyi yağmalayanların, seçmenlerin de kentleri, köyleri, ormanları, suları yağlamasına göz yumacağını bilirler. Ataerkil bilgileri de doğrulanır zaten: B2 yasası, ülke yağmasında, büyük oportünistlerin küçük oportünistlere çıkardığı af değil midir?Geri kalmışlık, doğalgaz bedeline yüzde 82 zam yapıldıktan sonra yüzde 15 indirimle sevindirilen aritmetik cehaletidir. Geri kalmışlık, oyunu bedava kömür karşılığı verip, o kömürün kirlettiği havayla zehirleyen ve zehirlenen zihniyettir. Geri kalmışlık, iktidarından seçmenine üzerinde yaşadığı doğayı, mülkü, devleti, belediyeyi yağmalayarak çocuklarına “çeyiz düzdüğünü” sanan fırsatçılıktır. Oysa oportünizmde, bir fırsat mutlaka başka bir fırsatı yer ve şimdiki zaman yağmalanırken, gelecek zaman yok edilir ki, bu da geri kalmışlığın tam tanımıdır. Türkiye, işte böyle geri bırakılan ve geleceği batırılan bir ülkedir.

2 yorum:

cinar dedi ki...

Adamın her yaptığı bir gaf aslında. Ama görmek istemeyen gözler körelirmiş Çakılım. Tamam bazıları cehaletten ama bazıları da bile bile lades diyenlerden. Allah hepsine akıl ihsan eylesin ne diyeyim.

cakiltasi dedi ki...

Valla amin diyorum çınarım. Ne yapsa göklere çıkarılıyor böyle insan görmedim ben. Bize bu günlerin geride kaldığını gösterecek günler yaşamayı diliyorum.