Perşembe, Mayıs 15, 2008

KÖRLÜK


Dün NTV'de Cannes Film Festivali'nin açılışına denk geldim. Işıl ışıl oldukça görkemli bir festival. Orada bulunmak, filmleri takip edebilmek, ünlüler ile sohbet edebilmeyi isterdim doğrusu.
Açılış filmi Brezilyalı yönetmen Fernando Mereilles'in, Portekizli Nobel ödüllü yazar Jose Saramago'nun romanından esinlenilerek çevrilen ''Blindness'' adlı psikolojik korku filmi olacakmış.

Romanı çok eskiden birinin tavsiyesi üzerine okumuştum ve gerçekten çok etkilenmiştim. Filmin nasıl uyarlandığını çok merak ettim. Sinemalara gelir gelmez seyretmeye çalışacağım. Benim size tavsiyemse filmi seyretmeden mutlaka kitabı okumanız. Yönetmenin bakış açısından önce siz nasıl canlandıracaksınız kafanızda? Ben Harry Potter'ı ne yazık ki filmini gördükten sonra okudum. Ve canladırmalarım hep filme göre oldu.

4 yorum:

cinar dedi ki...

ben de NTV'de aynı programı yakaladım dün :) Ama sonunu getiremedim. Yine de çok merak ettim bu filmi. Kitap uyarlaması olduğunu bilmiyordum bak, ben edineyim şu kitabı en iyisi.
öptüm çok.

cakiltasi dedi ki...

çok uzun sürmedi zaten çınarım öyle bir iki bi şeyden sonra bitti. mutlaka edin filmi seyretmeden önce.
ben de öptüm çok.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili çakıl,
gerçekten çok etkileyici bir kitaptı uzun zaman önce okumuştum ama hala çok iyi hatırladığım ender kitaplardan biri.Filmi çekildiğini bilmiyordum kaçırmamaya çalışacağım

cakiltasi dedi ki...

hoşgeldim tabiat anacım,
ben de tesadüfen keşfettim filminin çekildiğini. Merakla bekliyorum nasıl olmuş diye :)