Salı, Şubat 23, 2010

NİYE NİYE NİYE

Memlekette yaşananlar saç baş yolduracak cinsten. Hadi o hadiseleri geçtim. İnternette Avrupa'daki durumlarla ilgili yazıları okuduğumda diyorum ki eee bizden ne farkları var. Fransız Telekom'unda yaşanan intihar haberlerine denk düştünüz mi bilmiyorum ama ben habire denk düşüyorum. Geçen yıl 32 kişi intihar etmiş bu sene daha şubat bitmeden rakam 7 olmuş. Özelleştirme hadisesi için yaşanan huzursuzluk falan filan yazıyor sebep olabilecek şeyler için. Nasıl işliyor diye baktığımda gene illahlah diyen kullanıcılar var 3 ay boyunca teknik servisin gelip tamir etmesini bekleyen ama parasını tıkır tıkır ödeyen müşteriler.

Sonra Hollanda sağlık sistemiyle ilgili okuduklarım daha bir saç baş yolduracak cinsten. Eeee diyorum gene, bunlar Avrupa değil mi?

Bizim telekomun 3 ay boyunca sorunumuzu çözememesi filan ne demek. İnternete giremiycen telefon çalışmıycak. Oradaki bürokrasi bizimkinden daha beter. Peki biz niye böyle geri kaldık onlardan çok daha iş bitiriciyken niye niye niye diye sormadan edemiyorum.

2 yorum:

nalan dedi ki...

o yüzden ofer amcam gidip onlarınkini almadı, bizimkini aldı. yaş tahtaya basar mı ?
ama benim aklım almıyor, bir işyeri ya da çalışma koşulları nasıl bu kadar çok insanı intihara sürükleyecek kadar çıldırtır ?
!

cakiltasi dedi ki...

valla doğru! basmadılar. bizi de yolmaya devam etmekteler:)

evet akıl alır gibi değil. böylesine hayattan bağı kopartacak kadar çıldırtabilir. her şeyin başı akıl sağlığı. alın başına çalın demek bu kadar mı güç? hadi türkiye'de güç ama böylesi bir sosyal devlette nasıl olmuyor aklım almıyor her fransız telekom intiharı haberi görünce.