Cuma, Temmuz 24, 2009

KUZEYDE BİR YER



Bu aralar blogla çok haşır neşirim bunun sebebi de Çitlembiğim. Onu blogcu eğitiminden geçirirken ben de bir sürü şey keşfedip duruyorum. Elim de sürekli blogun üzerinde.

Bu aralar beni çok mutlu eden bir gelişme yaşadım. Geçen hafta TNT'de bir baktım. Tanıdık yüzler, tanıdık mekanlar. Yoksa o mu? Evet o galiba derken. En sevdiğim dizilerden biriyle karşılaştım. NOTHERN EXPOSURE. Trt 3'te (ben öyle hatırlıyorum birileri de trt 2 demiş) yayınladığı haliyle KUZEYDE BİR YER. TNT, KUZEY IŞIKLARI olarak yayına veriyor. İlk göz ağrımız olduğu için benim için o KUZEYDE BİR YER.

Hatta bir aralar sağolsun Aycan'a bu diziyi arattırıp durmuştum ama çıkmamıştı. İndirtip izleyecektim yeniden:) Başka bir şey isteseymişim olurmuş mukabili bir şey oldu bu durum. Amerika'da yaşayan arkadışıma da mesaj attım DVD'leri var mıdır bakar mısın cicikom diye.

Kuzeyde bir yer benim için şöyle ilginç bir çağrışım yapıyor. Turgut Özal'ın ölümü. Sanırım onun öldüğü haberini izledikten sonra Kuzeyde bir Yer başlayacaktı.

Bir kaç gündür izliyorum kaçıncı sezondayız bilmiyorum ama çok keyif alıyorum. Sanki lisedeyim, annemlerin odasındaki küçük televizyondan Kuzeyde bir Yeri izliyorum. Değişik duygular geliyor gidiyor. Yaşım büyümüş. Özgüvenim artmış. Daha bir sağlam daha bir içten seyrediyorum bu sefer. Ve geçmişe olan bağlılığıma bir teşekkür oluyor bu dizi.

Eskici olmak güzel şey, eskileri biriktirmek, eskileri hatırlamak, eskilerin sana hatırlattığını tebessümle hatırlamak.
Ya bu en büyük haber işte.
Bir de dip not dizi bittiğinde çok üzülmüştüm. Çok absürd bir sonu olmuştu. Trt mi bitirmişti ya da gerçekten o şekilde mi sonlanmıştı bilmiyorum. Ama bu Lost gibi filan değil ayrı bir bağımlılıktı. Çitlembiğim hani bağımlılıkla ilgili bir yazı yazdın da ben de altına yorum döşendim işte benim bağımlılığım bu diziye olan bağımlılığımla aynı. Arkasından uzunca süre yas tutmak.
Bir ara sevdiğim eski dizileri buraya yazacağım demiştim yapmadım. Tekrar and içiyorum bir ara yazacağım.

7 yorum:

Alo Elo! dedi ki...

canım benim ben böyle bir dizi hatırlamadım. eskiye dair hafızam iyidir aslında erken bunama misali :)))

ben de eskiden en sevdiğim 10 diziyi yazayım bakalım neler çıkacak bellek sandığımızdan.

ha bu arada onayı kaldırdım galiba bi bak bakem! ben aşağıdaki kelime doğrulama sanmıştım ama değilmiş yahu!

pembecikolata dedi ki...

Selam:)
Hemen bende bir tane yazayım...Evimiz Hollywood'da...Bayılırdım yaaa. favorim Luke Perry'di....

Alo Elo! dedi ki...

aaa ben onu blogumda yazmayı unutmuşuuum, bayılırdııım. yaaa nasıl unuttum.

cakiltasi dedi ki...

ya evet o da vardı:)

tam ergenlik zamanımıza denk geldiği için böyle bir heves seyrederdim ben de:)

ben de Luke Perry'iseslendirene hastaydım. Sungun Babacan'ın sesi beni benden alır:)

cinar dedi ki...

yaaaa biliyor musun hayatımın dizidi bu beee :=) senelerce seyrettim. trt 2 deydi ama tekrarı da trt 3 te veriliyordu Çakılım. ben oturup ikisini de seyrediyordum :)) digiturkte rast geldim ben de. ama ortadan başlamak istemedim her zaman olduğu gibi. ben de Badem'e arattırdım o da bulamadı. yok demek ki :( aslında digiturk dergisinde kaçıncı sezon olduğu yazıyordur ya. dur ben bi onu araştırayım :)

cakiltasi dedi ki...

di mi çınarım ne güzel diziydi ahh ahh. ben hep trt 3 te seyrediyordum demek. tnt'deki sanırım yeni başladı ilk sezonun başları diye düşünüyorum. 4 sezonun dvdleri çıkmış öyle yazıyor internette. gelecek birine ısmarlatmalı. böylesine kült bir dizinin niye dvdsi çıkmaz kimbilir?

Selçuk Özdemir dedi ki...

Merhaba ben de bu diziyi çok severdim. Dizinin bölümlerinin hepsini tekrar izlemek istiyorum. Aslında TRT'deki seslendirmeler de çok güzeldi ama altyazılıya da razıyım. En sevdiğim ve o duyguları başka hiç bir dizide bulamadığım bir diziydi:((