Çarşamba, Temmuz 08, 2009

KÜSLÜK

Küslük sevmediğim bir şey. Bazen küsüyorum ben de ama geçiyor sonra. İçimde dengeyi buluyorum. Hiç küsmesek her şey güllük gülistanlık olsa ne iyi olurdu.

3 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum.Birisiyle küs olunca bende şöyle birşey oluyor:Sabahları uyanıyorum ve kendi kendime, "benim bir derdim vardı ama ne?" diye düşünüyorum.Sonra aklıma geliyor ki bir arkadaşımla küsüm.Hayatta hiçbir şeyden zevk almaz oluyorum inan böyle günlerde...

Basak dedi ki...

Küslük yerine hayatta artık aynı frekansı paylaşmadığımız, bize her hangi bir yönüyle fayda sağlamayan veya bize iyi gelmeyen insanları kendi tercihimizle hayatımızdan çıkarmak diye tanımlayacağın bir boyuta geleceksin, o zaman insanlar küs oldukları için sadece tercih etmedikleri için görüşmüyor olacaklar birbirleriyle. Böylesi her iki tarafın da hayrına olduğu için...

cakiltasi dedi ki...

sevgili anne ve kızları,
gerçekten eğer biriyle atışmışsak çözümlenmemiş bir şey varsa o tarif ettiğin huzursuz his sabah kalkar kalkmaz takip ediyor insanı. eğer hata bendeyse düzeltmeye çalışıp huzura kavuşmak en çok arzuladığım şey oluyor ancak çoğu zaman da hatalı hissetmiyorum kendimi niyeki acaba:)


sevgili başak,
söylediğin çok doğru aynı frenkansı paylaşmadığın an sen yoluna ben yoluna diye gitmek lazım. bunu da küslük diye adlandırmamalı insan. zaman bizi o noktaya getirmiş oluyor. ancak o kopuş karşılıklı olmuyorsa acı ve huzursuzluk orada başlıyor. niye ki acaba diye başlıyor insan kurgulamaya. benim hayatımda iki tane insan böyle durup dururken uzaklaşmıştı. ben de onlara küsmüştüm. tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış hikayesi.

bazen insan müsade etmeli niye diye de sorgulamamalı ben bunu öğrendim o iki kişiden. biri çocukluk arkadaşımdı kardeşinin vefatı zamanı görüştük evlerine ve cenazeye gittik. daha sonra aradım hal hatır sormak için o kadar da kaldı.

diğeri de cins diye adlandıracağımız insanlardandı öyle kabullendim onu. ama tamamen dışında kalamadık birbirimizin çocukluk arkadaşımın sevgilisiydi çünkü şimdi de evlenecekler. düğüne de gideceğiz tabii ki.
ay çok uzun yazdım yorumumu. daha yazardım da abartmıyım:) ayrı bir gönderi konusu çıkartırım bunlardan.

bir de severken küsmek var sevmeye devam edip küsmeye de devam etmek.