Perşembe, Temmuz 16, 2009

HOMİNİ MİYİM?

İki gündür sel aldı götürdü İstanbul'u. Kuzenimle facebook sohbette karşılaştık. Ne iyi oldu serinledik dedim. O da bir dondurmacıya bu söylenir mi? Hakaret et daha iyi dedi. Ben de ay pardon diyip Magnum'un internet sitesini şikayet ettim. Çok yavaş ev sahibi olamayacağım oh mondiyö.

Magnum çubuklarındaki şifreleri girip ev sahibi olma şansı yakalıyorsunuz. Pek dondurmacı bir insan değilim hatta ben abur cuburcu da değilim. Ama ev sahibi olacağım diye iki haftada iki kere magnum yedim.

Patates kızartması da sevmem. Olmasa hiç aklıma gelmez. Hadi belki 40 gün sonra yesek mi acaba derim.
Mısır patlağı, onu da hiç aramam en son ne zaman yedim hiç hatırlamıyorum bile.
Haşlanmış mısır da ise kaç zamandır gözüm var. Sokakta habire canım çekiyor ama almadım. Niye canım çekiyor? Heralde on yıldır yemediğim içindir. Hadi abartmış olmayayım 10 yıl değil iki yıl olmuştur.
Çerez o da ı ıh. Hani barlarda geldi mi yerim bir iki sefer sonra sıkılırım.
Cips o da ı ıh.
Daha başka aklıma gelmedi ama büyük ihtimal onlara da ı ıh.
Hah! bak geldi. Şeker. Hiç şeker insanı değilim. Olipsler modaydı eskiden alırdım ben de. Birilerine vermemişsem. 2 hafta, bir ay sürünürdü çantamda. Şeker bayramlarında ikram edilenler de ceplerimde sürünür. Hatta hiç almam ısrardan kaçabilirsem.

Doktor kontrolü sonrasında iyi kolestrol o kadar iyi çıkmış ki. Herkesin arayıp bulamadığı şey dedi doktor. Sonra kansızlıktan dem vurunca belki de et yemediğin için böyledir diye de kondurdu lafını:)

Hominilik de var aslında bende. Ama yok da! Bilemedim şimdi ben homini miyim değil miyim?

4 yorum:

Alo Elo! dedi ki...

tabii ki değilsin! ama ben en hominiyim. üstüme tanımıyorum. senin bu saydıklarının hepsini ilk görüşte süpüren, olmadığında rüyasını gören biriyim. hatta cips ve cola benim için uzun zaman ara verip tekrar döndüğümde ohh "eski dost" dediklerim! of durumum çok vahim. niye kilo alıyorum sorusu benim için çok saçma bir soru olsa gerek!

lezzettabağı dedi ki...

Bence de sende hominilik falan yok!Benim ise cips,şeker,çerez,cola,çikolata vazgeçilmezlerim arasında!Eğer kendime dur demesem 100 kilo olurum kesin!

cinar dedi ki...

sağlıklı besleniyorsun işte Çakılım. kan testlerin de güçlendiriyor bu düşünceyi. ne hominisinden bahsediyorsun yahu? :)
tatlıyla benim de çok aram yok. ama haftada bir falan cips, patlamış mısır çeker canım. her gün önüme gelirse az da olsa yerim o da ayrı :))

cakiltasi dedi ki...

elifim cicikom,
hahaha alemsin. ben de ne kadar hayırsızım ki lipton ice tea'nin yeşil çaylı olanını heralde istanbul'a taşındığımdan beri 6 kere filan içmişimdir. yani seni alıştırıp kaçmışım:) bu abur cubursuzluk bizim ailenin bir kusuru. genler bozuk:)
ben hiç elma şekeri de yemedim ühühü. yok üniversitede bir kere yemiştim galiba:)

sevgili anne ve kızları,
sanırım sinir bozucu bir tarafım var bunları aramayan biri olarak. ben de nasıl bağımlı olunduğunu anlayamıyorum. yukarıda yorum yazan arkadaşımı da yeşil çaylı ice tea'ye alıştırıp içmez olmuşum baksana:) onun için neyi yemeyi çok seversin dendiğinde kitlenip kalıyorum. balık çorbasını çok seviyordum bir ara şimdi yaz olduğu için ne arıyorum ne özlüyorum. bir alemim ben de:)

haha çınarım, aslında hem var hem yok hominilik. bir kere aycan ve arkadaşım kahvaltı ediyorduk. bütün masadakileri yedikten sonra aslında ben aç kalkıyorum masadan şimdi demiştim. o gün bugündür hominiyim. bir de bazen dondurmalı brownie aşkım geliyor. ama onu da uzun zamandır yemedim:)