Salı, Temmuz 21, 2009

AYA ÇIKAN ADAMIN ELİNİ SIKTIM

Daha önce yazdım mı hatırlamıyorum. Yazdıysam hatırlatmaktan hoşlanıyorum heralde. Ya da benim de böyle bir anım var yaaa diye övünmek istiyorum.


1997 senesi Türkiye'de hava olimpiyatları yapılmıştı. Ben de allah rahmet eylesin bizim sitede oturan THK'da çalışan bir pilot komşumuz sayesinde görev alabilmiştim. Çeşitli illere dağılmıştı organizasyon. Ürgüp-Göreme yöresinde balon müsabakası vardı. Diğerlerini hatırlamıyorum. Benim görev yerim ise Aydın'dı. Microlight, Ultralight ve Paramotor müsabakaları düzenlenecekti.

Paramotor


Bahsettiğim Olimpiyatlarda görev almadan önce havacılıkla ilgili maceralarımdan biraz bahsetmek istiyorum. Ben oldum olası pilot olmak isteyen uçmak da uçmak diyen bir insandım. Eskişehir İnönü'de THK'nun kurslarına gitmek için kafayı takmıştım ama niyeyse bir girişimde bulunmamıştım. O zamanki hayalim paraşüttü. Paraşütle atlamak en çok istediğim şeydi. Ama kilo sınırı vardı şimdiki gibi homini olmadığım için 45 kilo sınırında kalıyordum sanırım. Üniversiteye girdikten sonra okulun yamaç paraşütü kursu açıldığını duyar duymaz derslerimin kötü gitmesine rağmen karda çamurda merkez kampüsle Ümitköy arası mekik dokumaya başlamıştım. Ama aldığımız eğitim öyle eften püften olunca ben uçmaya gittiğimiz bir hafta sonu Eymir'e yakın bir yerlerde kayaya toslayaraktan femur kemiğimi kırdım. Ankara Yamaç Paraşüt tarihinin belki de Türkiye Üniversite kulüplerinin ilk kazası bendim. Daha sonra tanıştığım Odtü'lü bazı arkadaşlar ya o sen miydin? Çok konuşuldun demişlerdi. Burayı okuyacak o tarihleri bilen arkadaşlar evet o kız benim:)

Ultralight
Microlight

Neyse anlatmak istediğim aslında bu değildi. Bu olimpiyatlar benim kazamı yaptıktan 4-5 ay sonra yapılacaktı. Ben uçmaktan korkacağıma deli gibi uçma sevgisiyle dolmuşum gördüğünüz gibi. Yarışmalar boyunca Belçikalı Amca'nın microlightı ile 2000 metreye çıkıp püfür püfür rüzgarı yedikten sonra hayatta böyle bir keyfi bir daha yaşamayacağımı bilmiyordum tabii :) Jean Marc Barr tipli Fransız'ın Ultralightı ile uçma şerefine de ermiştim. Bir de askeri helikopterle attığımız turu da unutmayayım. Yani bendeki keyfi düşünebiliyor musunuz?


Ve en önemli kısma geliyorum. Ben Neil Armstrong ile tanıştım. Onunla fotoğraf çektirdim. Ama o fotoğraflar ben de yok. Çünkü makinam bozuktu çekenlerle de irtibatım koyboldu gitti. İnternetten araştırdım ama bir türlü bulamadım Türkiye'ye geldiğine dair böyle bir haber yok. Sanki benim bir fantazim gibi.

Obama Apollo 11'in mürettebatı ile buluştu diye haberi okuyunca benim de anılarım canlandı.

6 yorum:

Alo Elo! dedi ki...

:))) hahahaha canım arkadaşım benim sanki sona doğru rüyanı anlatmış gibi olmuşsun. yalancı seniiii!

ay şaka bir yana süper bir deneyimmiş ama neden akıl edemedin adamlarla irtibat kurabileceğin bir iletişim adresi almayı. tüh! valla büyük bir deneyim ama bir daha da yaşayamayacak olman çok sinir bozucu. valla tüh tüh tüh!

Pilli Petro dedi ki...

ben de yamaç paraşütü ve balon çok severim ama bana deli gözüyle bakan bi ailem var :P

sanki atlarsam intihar etmiş olucam ilginçtir :) Ama bir gün muhakkak atlıcam. bak şidi bu sıcakta çalışırken bana tatili anımsatan şeyler yazıyosun üzüldüm şimdi.


offf ben ne zaman tatile gitcem yaaa :(

cakiltasi dedi ki...

elifim cicikom,
ne biliyim o zamanlar bu kadar önemli bir hadise olacağını tahmin edememişim kendim için. kıymetini bilememişim anlayacağın:)
önümüzdeki maçlara bakıyorum şimdi:)

bekriyacım,
valla çoğu aile o gözle bakıyor çocuklarına:) ben şanslıyım kimse bana ne yapıyorsun demedi. benim çocuklarım olsa ben naparım bilmiyorum ama:) çifte standarta hoşgeldiniz:)
tatile de biran önce çıkabilmeni dilerim. çok fena bir şey. benim de tatilim yok ama allahtan deniz kokusunu duyabiliyorum.

cinar dedi ki...

vay be süpersin :) Bir imzazını alabilri miyim şeker? :))
pırpır uçak sevdanı biliyordum da giriş ve gelişmesinin bu şekilde olduğunu bilmiyordum bak. bir şey daha öğrenmiş oldum Çakılım :))
Ben yokum bir hafta. tatile gidiciiiim. gelince görüşmek üzere şeker. eylül sözünü de unutmadık bu arada. hatırlatiiim dedim :)) Çok öptüm.

cakiltasi dedi ki...

hehe çınarım sevdam devam ediyor da artık sadece hayallerimde:)

İyi tatiller şekercim. Güzel güzel gezin, dinlenin, gelin.

Sözüm söz Eylül'de bir hafta sonu kaçacağım:)

Öptüm çok.

Adsız dedi ki...

ben trt 2 de gerçektir neil armstrongun konuşmasını duydum gerçekten ürgüpte balon pilotluğu görevi vardı bende uyduruyorum dedim araştırdım arkadaşın bu anısını duyunca doğru olduğuna inandım neil armstrong türkiyede çalıştı anlaşılan bir ara