Salı, Temmuz 08, 2008

GENE GÜNDEM

Gündemi takip ederken ya da yaşamı sürdürürken. Okuduğum gördüğüm çoğu şey için aaa bundan blogda bahsetmeliyim diyorum. Ama iş yazmaya gelince o durumlarım hiçbiri aklımda kalmamış oluyor.

Ülkemizin durumu karışık. Açıkçası yarın öbür gün bu yazdıklarımdan utanır mıyım bilmiyorum ama Ergenekon denen şeyin bir soytarılık olduğunu düşünüyorum. Gazetecileri gözaltına alıyorsun delil diye nitelendirdiğin şeyler saçmalık ötesi. Bugün yandaş medyadaki gazetecilerin evinde arama yapsınlar neler çıkacak. Adamın adı üstünde mesleği gazetecilik. Dün aklıma geldi abim Mustafa Balbay'a mektup yazmıştı. Ben düzenleyip çıktısını alıp anneme vermiştim annem de Mustafa Balbay'a götürüp vermişti. Abime e-posta attım senin mektup da delil artık diye. Ne mektubu dedi. Unutmuş tabii:)

Şimdi kimin kimden yana olduğu karışık. Adamların evinden toplanmış dokümanlar, bilgisayarlar var. Onların içine onlara ait olmayan belgelerin konmayacağı ne malum? Nasıl engelenebilir? Bir de Chp milletvekili adını unuttum. Teknoloji konusunda uzman. Diyor ki bilgisayardaki bilgilerin yedekleri alınıp bilgisayarlar geri verilmeli. O bilgisayarlara geriye dönük dosya konabilir ve kimse farketmez.

O kadar kirli ilişkiler. Birbirine girmiş devlet kurumları. Türkiye Türkiye olalı böylesine yozlaşmamıştı. Eskiden sağcısı solcusu sanırım en azından bilgiliydi. Okurdu tartışırdı sinemaya tiyatroya giderdi. Eski devlet adamlarına baktığınızda aynı fikirde olmasanız da bir asaletleri ve altyapıları olduğunu görüyoruz.

Yıllar sonra unakıtan mı gül mü dingil mi hangisi devlet adamı diye nitelendirilebilir altyapıya sahip olacak. Anasına bak kızını al işte Türkiye'nin geldiği nokta devletin başındakilere bak halkını al. Yoz, bir avuç kömüre kendini satan. Okumayan düşünmeyen arap kültürü hakim olmuş bir halk. Biz bunlarla mı geleceği düşüneceğiz hadi canımmm.

Ya işte bunları düşünüyorum. Bu günlerde. Aklıma gelmeyen daha nicelerini de yazamadım.


Kendime gelince neler yaptım neler ettim,

Konserimiz oldu bahsemedim. Güzel geçti tepindik öncesinde de sonrasında da. Çubuklu Hayal Kahvesinin yeri çok güzel. İşletmesi tartışılır ne yazık ki. Zaten çoğu mekanın ortak sorunu değil mi işletmecilik. Öyle de çok işletme fakültemiz var ki :)

Gece de Zekeriyaköy'e geçtik. Evden eşyalarımı alırken kapıyı parmağımın üzerine kapattım. Bekletmeyeyim diye de öyle çıktım. Buz alsaydım iyi olacaktı. Neyse oraya gidince buza koydum. Gene de pek güzel geçmedi o gece benim için. Bir de regli durumum vardı. Pek rahat değildi. Evleri çok güzeldi. Orman içinde havuzlu müstakil bir ev daha ne olsun di mi? Parmağıma gelince tırnağım düşmeyecek sanırım. Kan oturmuş halde duruyor.

Bu hafta sonu da Cumartesi Amerika'dan Türkiye'ye taşınan kuzenim ve eşiyle geçirdim. Bizim semtte ev baktık. Pazar da Çidoyla Nişantaşı'na gidip ıvız zıvır bakındık. Ufak tefek şeyler aldık.
Aycan'la küstük barıştık. Arada bana ayar lazımmış öyle diyor.

Bu cumartesi de köye gideceğim. Babaannem'e Gürcü bir kadın bulundu o yardımcı oluyor bizimkilere. Cuma da kurstakilerle kurs sonrası ilk buluşmamızı yapacağız. Galata köprüsünün altı olacak mekanımız.

Vizelerimiz tamam. Gideceğimiz günü bekliyoruz. Hava güzel olsun diye umuyorum. Yoksa Aycanımı yağmurda yürütmek zorunda kalacağım. Tembel tenekelik yapamayacak.

4 yorum:

pinomino dedi ki...

kızım manyak mısın..yarın bu yazdıklarından dolayı seni de alıp götürürler.. ve bu yorumu yazdığım için beni de belki:))
vize işine sevindimm:))
öptüm çok:)
pinoo

cinar dedi ki...

bilgisayar işi hiç aklıma gelmemişti. Hakikaten orada olmayan dosyaları yüklerlerse bu nereden anlaşılır ki??
Ülke durumu için söylenecek fazla bir şey yok. Geldiğimiz durum belli, gideceğimiz yerle alakalı umudumuz da belli. Tek umudumuz kendimiziz hatta.

Parmağın için geçmiş olsun. Ay ne çok sızlamıştır o ya :( Canım benim.
Vize işine de çok sevindim. Siz gidin gezin, ben fotoğraflarınıza bakmakla da sevineceğim artık (züğürt tesellisi :) ).
Öptüm kocaman.

cakiltasi dedi ki...

düşünce suçlusu oluruz biz de pinom:)
naptın dalmaları öğrendin geldin mi:) çok kıskandığımı belirtmek isterim. bir haftalık izni olan biriyim bennn.
öptüm çooook.


ya çınarım, bugün gene haber yapmışlar o konuyu ve deliller delil olmaktan çıkabilir diyor. tek yol umut:)

oy kullandığımızda hint mürekkep
bi döküyorlar ya. aynı öyle bir noktam var tırnağımda. ya kendim mi uyduruyorum yoksa olay olduktan sonra mı hatırladım çok emin değilim ama. küçükken sanırım ilkokul çağları ama yılını hatırlayamıyorum. ben teyzemlerin apartman giriş kapısına elimi sıkıştırmıştım gene böyle. o zaman daha kötü olmuştu heraldeki bütün tırnağımın kan topladığını hatırlıyorum. sonra düştü o tırnak. böyle girintili çıkıntılı bir yapısı vardı tırnak altının. neyse ben geçen gün onu düşündüm sanki o acının nasıl bir şey olduğunu. sonra elimi sıkıştırdım. ama işte hakikaten düşündüm mü yoksa düşenmedim mi emin değilim. aslında %90 düşündüm ya. hehehe işte böyle cicikom. başıma her iş gelmiş hiç de yaramaaz bir çocuk değildim ama:)

foto şipşak olarak hizmetinizdeyim.
öptüm çok

Adsız dedi ki...

sapsal. boyle seyler yazilir mi hic? alip goturecekler seni de ergenekon mergenekon diye sonra onla ugrasip durucaz. yaziyorsun bari artik cumhurbaskani olmus bir adama oyle deme. valla cumhurbaskanina hakaretten alirlar iceri. durumda kimse memnun degil ama dilinin kemigi olsun biraz.

evet bu arada ayar lazim sana arada bir :D bak nasil hizaya geldin :D munjx,

hayatta yagmurda yuruyemem minikcim. Oyle planlarin varsa unut lutfen. Tatile gidiyoruz, sefil olmaya degil. Gideriz six flagse bineriz roller coasterlarimiza :D