Salı, Mart 25, 2008

O NE FİLMDİ ÖYLE!


Dün Fast Food Nation diye bir film seyrettim. Bazı sahnelerde bilgisayara bakamadım. Baksaydım sanırım kusardım. Amerika'nın fast food sektörüne, etlerin nereden tedarik edildiğine, Meksika'dan gelen kaçak işçilerin haline iyi mi kötü mü diye yorum yapamayacağım bir filmdi. Ama bence insanı kalbinden vuruyordu. Bir daha Burger King ya da Mc Donald yer miyim açıkçası bilmiyorum. Aslında et de yemezdim diyeceğim ama o kadar uzun boylu değil. Hoş hayatımın 5 yıl kadarında vejeteryan takılıp. Sonra yiyecek bir şey bulamayıp her gittiğim yerde sıkıntı yaratan insan modelinden sıkılıp gerisin geri et oburluğa döndüm. Ama şunu itiraf edeyim. Etkolik değilim doktoruma göre hergün et yemem gerekirken ben haftada en fazla 3 kere et yiyorum. Öyle değişiklik olsun diye farklı bir hayvan yemem. Etin her türlüsünü de yiyemem. Köfte ya da baharatlı et olursa. Kazmış, ördekmiş şuymuş buymuş hayatta yemem her türlü söylenecek söze de katlanırım. Ama şu bir gerçek ki çoğu sektörde hayatımızı etkileyen, zararlı olduğu biline biline pazarlanan ürünleri ya kullanıyoruz ya da yiyoruz. Şirketler ceplerini doldursun diye. Önce insan mı sorusu çok önemli. Öncelik ne olmalı? Ben bu dünyadan değilim onu biliyorum da gözler hırstan bürünmüş insanlar bu dünyadan mı?

9 yorum:

Adsız dedi ki...

çakılım ayrı dünyaların insanıyız biz..ama olsun beni böyle sev sen:)
öptümm
etobur pino:)

Adsız dedi ki...

şifre girmeye üşendim bu arada o nedenle link yok:)

cinar dedi ki...

bu filmde Avril Lavigne oynuyormuş, ben sadece o kadarını biliyorum :) Ama resim süper, mutlaka seyretmeliyim Çakılım! :))
Ben Supersize Me'yi seyretmiştim McDonalds vb hakkında. Epeyce yiyememiştim. Şimdi gittiğimiz yerde başka seçenek olmayınca ara sıra yiyebiliyorum ama benim etle metle aram cok iyi degil aslinda. Bana kalsa haftada 1 bile yemeyebilirim. Zaten öyle yemeğin etlisinden falan da hazetmem. Olsa olsa mangalda bişiler olabilir :)
Öptüm kocaman.

cakiltasi dedi ki...

seviyom seni böyle ben. etoburum benim. etçi dükkanı alıcam çok param olsun ömür boyu etleriniz benden olcak. hatta arjantinden getirticem. etleri yeme de yanında yat :)Şimdi senin bloğa misafirliğe geliyorum. Öptüm kocaman


çınarım tam üstüne bastın Avril kızımızın küçük bi rolü var. Resim çok komik di mi:) Resmi, fast food nation yazdım internetten öyle buldum. Filmle pek alakası yok aslında:) Dediğin filmde de adam kusana kadar hamburger yiyor di mi? Manyak herif. Pek caniyiz ama et mangalda gerçekten güzel oluyor maalesef.
Öptüm çok.

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Bizim evede kolay kolay et girmez.Etsiz zeytinyağlı pişer sebzeler.Otçuluz biz.Hele ben inek doğarmışım resmen:)

Ama etin hakkını da ancak dışardan yediğimizde yada piknikte mangalda veririz.
Vejetaryan olmayı daha ağlıklı olmak adına asllında çok isterdim ama hayvan kardeşlerimize bedenen daha yakın olmayı tercih ediyoruz ehiiiii

Fleeet sokağı berberi filminde sonra bir hayli et-kıyma yiyemeyeceğiz bizde :/

vkywqerbs nedir yaaa?
Kelime doğrulama şart mıdır çaklım :(

cakiltasi dedi ki...

ender saraç'a göre bizim dişlerimiz bile et yemeğe elverişli değilmiş. otçul olmalıyız ama nerdeeee:)

biyocum vkywqerbs ne hakikaten fransız mı kaldım yoksa :)bu aralar ben de algı sıfır:)

cakiltasi dedi ki...

biyocum yukarıdaki ender saraç'lı cümleyi de senin için yazmıştım. ama araya boşluk koymuşum.

cinar dedi ki...

Ha bu arada etle kastettiğimin kırmızı et olduğunu söylemeyi unutmuşum. Yoksa balık eti en sevdiğim şeylerden biridir. Hımmmm ;)

cakiltasi dedi ki...

çınarım ben balığa da pek düşkün bir insan değildim. ama gel gör ki şimdi en sevdiğim şey balık ekmek ve balık çorbası. balık ekmeği çok sık yiyemiyorum ama her çarşamba bizim buradaki ali baba balıkçısından çorbamı içiyorum. hatta pazar günü evin oradaki balıkçıda da keşfettim çorbayı. ki ben acayip muhafazakardım yemek konusunda. insan değişime çok açık. bunu blog yazısı yapacağım.
öptüm çok.