Çarşamba, Mart 19, 2008

FİL BİLE


Gazetelerin internet sitelerini hatmederken bir habere denk geldim. Kenya'da doğal hayatın koruma altına alındığı bölgede bile avcılar fili dişleri için avlamaya kalkmışlar. Filin başında mızraklar saplı bir fotoğrafı vardı.

Aklım almıyor. Koskoca hayvanın dişleri için avlanmasına. Dişlerinden süs eşyaları yapılmasına. Biz Afrika'ya ya da fillerin doğal alanı olan diğer ülkelere uzağız ama hediyelik eşyalara hiç de uzak değiliz. Ne olur gittiğiniz hediyelik eşya fuarlardan ya da dükkanlarından bu çeşit ürünleri almayın. Çünkü alıcısı oldukça arz devam edecek. Bir süre sonra ancak kitaplardan okuyacak ya da videolarından seyredeceğiz nesli tükenen hayvanları. Fil bile her hayvanat bahçesinde olan hayvan, gün gelecek o da tükenecek. Bu dünya yaşanmaz bir hale gelecek biz insanların sayesinde. Onun için biz birey olarak üstümüze düşenleri yapalım.

2 yorum:

cinar dedi ki...

Doğru söylüyorsun Çakılım. Benim de aklım almıyor. O tip eşyalar fildişinden olsa ne yazar yani, koskoca hayvan yitip gittikten sonra.. Ben almıyorum emin olabilirsin :)
Ayrıca da hergün gelip bakıyorum bloguna. Uzun süre yazmayınca da mektup atıyorum biliyorsun :) Bana yaptığın yoruma cevaben yazıyorum bunları. Hakikaten de merak ediyorum seni :) Yani ne yaptın ne ettin iyi misin falan diye merakta kalıyorum zaman zaman. O yüzden arayı fazla uzatma diyorum ya :)
Bu haftasonu İstanbula gelme planlarım vardı, altüst oldu ama 3 hafta sonrasına erteledim şimdilik. Üstelik perşmbe cuma izin alıp geleceğim annemle. Biraz gezip tozalım kızkıza dedik. Sen de oralarda olursan bu sefer görüşebiliriz belki.
Ereğliye de gel geeeeeeeeel. Çınaraltında kahvaltıya götürürüm seni :)
Öptümm.

cakiltasi dedi ki...

Çınarım arada tembellik ediyorum işte. Ama bu aralar yazasım var:)

İstanbul'a gelirseniz süperrr olur. Elbette görüşürüz. Boğaz sefası yaşatırım size :)

İyice bir yaz gelsin. Eregli'ye gelmek istiyorum cidden. Meşhur çınaraltını merak ediyorum:)
öptüm çok.