Perşembe, Mart 20, 2008

ŞAPŞAL MIYIM

Valla ben pek şapşalım. Hani herkes diyordu da hak verdim hakikaten.

Bloglarda gezinirken fimo hamuruna merak sardım. Pino merak salmıştı tee ne zaman yapar yakar dururdu. O zaman heveslenmemiştim ama Arnavutköy'de resim malzemeleri satan dükkana girince fimolar aklıma geldi. Aldım sarı yeşil iki paket. Aldım ama 3 gün boyunca çantamda taşıdım durdum. Dün sabah çantamdan çıkarmıştım. Gece yatmadan evvel gözüme takıldılar. Aldım elime yaptım bi şeyler. Ay dedim fırınlıyım da bunları şimdi. Saat 12'ye geliyor bu arada. Koydum fırına evi derleyip toplamaya başladım. Bir koku geliyor ama oralı değilim çünkü daha yeni koydum fırına. Bir girdim ki mutfak duman altı. Yanmış bizim fimolar. Ek olarak belirtmeliyim ki. Fırınım normal evlerde olan fırınlardan değil. Minicik bir şey ama canavar gibi. Derece düğmesinde 1'den 8'e kadar numaralar var. Hangi numara hangi derece bilmiyorum. Ben de getirdim 8'e. Kimbilir 8 belki de 200'e denk geliyor. Neyse normal insan pencere açar di mi? Eeee şimdi bende hırsız korkusu var. Pencereleri açamadm ilk başta güyaaa mutfağın kapısını kapayınca kurtulacağım dumandan ve kokudan. Neyse dedim olmayacak böyle mutfak camını sonra da yattığım odanın da camını araladım. Bütün ışıkları da yaktım öyle yattım. Camlarda demir var ama gene de var böyle bir tırsaklık.

Fimo maceram başka bahara kaldı.

Bir de başka bir konuyu merak ediyorum kendimle ilgili. Bir şeyler yazarken bazen bakıyorum eksik yazmışım ya da kelimenin ekini unutmuşum. Acaba beynimle el koordinasyonum tutmuyor mu? Çok mu dalgınım? Bir açıklama getiremedim.

Bir de "a" ve "o" problemim var. Sadece yazarken değil söylerken de. Mesela yoga yazağım di mi. Ki şimdi bile önce yago diye yazdım. Sonra düzelttim. Bunun mutlaka vardır bir açıklaması. Başka böyle bi sürü kelime var. Mayo, Karo, Koro, Kakao ( inanır mısınız 3. seferde doğru yazdım). Aklıma gelmedi başkai vardır ama kabusum olan böyle kelimeler. Mesela yukarıdaki "inanır mısınız" kelimesini "inanır mısın" diye yazmışım. Niye o -ız'ı eklemeyi unutuyorum çözemedim.

İşte böyle.

9 yorum:

cinar dedi ki...

Ay canım ya :) İlahi (başta ihali diye yazdım, açıklama kısmındaysa başta yazacağıma bata yazmıştım önce, bilgine :)) çok güldürdün beni ya.
Bir kere aceleci davranıyoruz topluca. Konuşurken de yazarken de hep bir acelemiz var. O yüzden dilimizin de elimizin de karışması normal Çakılım. Şöyle Zeki Müren gibi tane tane konuşmayı beceremedik hiçbirimiz. Olsun be, ben seni her halinle çok seviyorum :)
Bir de şu fimo hamurlarını çok merak ettim. Onlar ne ki?
Bir de sen sık sık yazdıkça benim yüzümde güller açıyor :)
Hımm baktım fimo hamuruna. polimer kilmiş. Oyun hamuru gibimsi bir şey yani. Güzel görünüyorlar. Sen ne yapmaya çalışıyordun fimoyla?
Öperim kocaman :)

cinar dedi ki...

Ya biliyormuşum ben şu fimoyu. Şimdi baktıkça yeni yeni resimler gördüm. Takı kısmını açtığımda ancak anladım bildiğimi :) Derya'nın programında mı ne bir yerde denk gelmiştim de çok beğenmiştim. Boncuklar yapasım gelmişti hatta. Ben de istiyorum bunlardan ya. 130 derece 30 dakika pişirmek gerekiyormuş Çakılım. Düşük ısıda yavaş yavaş yani. Seninkiler 8 numarada o yüzden yanmıştır hemen..

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Aynen bende çoğu kelimeyi hep kelime atlatarak yazıyorum hızımdan.
Mesela
attlı=tatlı
snein=senin
zitayer=ziyaret daha varda aklıma gelmedi şimdi

E leri a basmam da cabası.Sonradan dönüp çook düzelttiğim yazı oldu :/
Evet ban şapşalım ehiiiii

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Bişii daha
Bana mail atan sen misin?Davetle ilgili.

Buradan teyid et lütfen:)

"evet benim"dersen davet ışınlanacak.
"Hayır ben mail neyin atmadım sana"dersen biri senin adına bana mail atmış demektir:/
annecimmmmmmmmm

cakiltasi dedi ki...

hehe çınarım tek olmadığımı bilmek hoşuma gitti. ama şu "o" ve "a" hikayesi bana has galiba:)
fimoya gelince, ben aldım bunları elime. zaten gecenin körü olmuş öyle oynarken oynarken aaa bi de baktım zar gibi oldu. zar yapayım dedim iki tane ama çöpe gitti tabii. insanlar çok güzel şeyler yapıyorlar çınarım. renk renk görsen çok şeker. ben deneme yanılmayla pişiricem galiba bunları. bir de başından ayrılmamak lazım:) fimo homuru diyorsun veriyorlar. sizin orada yoksa ben sana alır gönderirim buradan. bu hafta sonu aycan geliyor. o yüzden ilgilenemeyeceğim fimolarımla. hafta içi ya da ondan sonraki hafta sonu başına oturduğumda fotolarla belgeleceğim. bakalım neler başarıcam. ama zar yapacağım bi daha içinde kaldı.
öptüm kocaman.


biyocum, sen de mi brütüs :) tek şapşal ben değilmişim ne güzel:)
ya evet o maili ben attım. davet attınca maile gelecek di mi? ben de kabul edeceğim. teknoloji kıtı gibi oldum hehe.
öptüm bekliyorum davetiyemi.

cinar dedi ki...

Bilmiyorum ki bizim köyde var mı yok mu? Bulurum ben, bulamazsam da haber veririm, tişikkür ederim bi de :)
Ooo sevgililer buluşuyor desene :) aman Beowulf gibi filmlere gitmeyin de bu sefer :))
Resimlere de bir ooooh çekeyim ben. Daha konser resimlerini bekliyoruz senin. En azından facebooka falan koy çakılım be :)
öptüm seni.

cakiltasi dedi ki...

Buluşuyoruz sonunda:) Sinemaya yarın gideceğiz, ama ben seçeceğim filmi bu sefer:)
Ya konser resimleri var ama benim tarafımı çekmemişler pek. Başka resim de getirmedi kimse. Ama süper haber dün kursa gittiğimde dvdimizi verdiler. Daha seyredemedim hafta sonu seyredip kopyasını çıkartıp göndereceğim sana:)
Bugün cuma diye pek mutluyum:)

Adsız dedi ki...

ha ha kolay mi cakil hanım öyle hobi işleri.. ben bi de o dumanaltı durumunda hamileydim..kafayı yiyodum cocuga bisey olacak diye..
neyse hele gel buraya birlikte yakarız artık:))
not: yogo da benden olsun yanlış yazı olayında:))

cakiltasi dedi ki...

pinom hahaha kolay değil valla. iyi de niye yanıyor bunlar yav. millet pek güzel kararında yapıyor. bir daha elim değmedi ama 4 ile 5'te deneyeceğim bakıyım neler olacak.

hehehe evet yogo da bir başka kabus kelimem. yogo,yoga,yago :)))