Cuma, Aralık 18, 2009

UNUTMUYORUM

Hiç unutmuyorum. Her şeyi depoluyorum. Dünya'da her köşenin her parçanın herbir şeyin bir anısı var benim için. Atamıyorum saklıyorum sonsuza kadar.

Bu cumartesi Cloth Swap Home Party diye bir etkinliğe katılacağım arkadaşımın evinde. Kıyafet, takı, çanta, ayakkabı, kitap işte aklınıza gelecek her çeşit şeyin değiş tokuşu.

Çok güzel bir etkinlik evde kullanmadığınız çok da eski püskü olmayan şeyleri sevecek başka birilerine verebilmek.

Bu verme işi herkesin evinde olağan bir durumdur. Ya ihtiyacı olan bulunur. Ya da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine verilir. En azından bizim evde hep böyle oldu.

Ama ben bu etkinlik için verecek çok az şey çıkartabildim. Çünkü her şeyin her çöpün bir hatırası var. Giyinmesem de takmasam da ya biri almış ya biri yanımdayken almışım ya da alınan yerin bir önemi var falan filan. Sonsuza kadar depoluyorum. Günün birinde iyi ki saklamışım demek için. Eski Ego biletlerinden sinema biletlerine, pasolara, broşürlere kadar bir çok başka şey. Bir ara ayıklama ihtiyacından bir çok şeyi de atmıştım. İçim onların evdeki kalabalıklarından dolayı kabarıyor ama kurtulamıyorum. Çünkü vicdanen hepsine bağlıyım.

Sadece eşya değil yaşanan benim için önemli hiçbir olayı, insanı, anıyı unutmuyor kafamda saklıyorum. Ben unutmazken. Unutulmaya çalışılınca da çok üzülüyorum.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Bence yavaş yavaş ayırsan iyi olur,çünkü biriktirdikçe,evde yer kalmıyor!Ben kullanmadığım ya da uzun süredir giymediğim herşeyi ihtiyacı olanlara veriyorum.

cakiltasi dedi ki...

kitap kurdu çok haklısın ama işte ben bağ kuruyorum her şeyle. duygusal olarak. gene arada veriyorum. çok fazla almıyorum ama geliyor birileri bana kıyafet veriyor. benim dolap taşıyor:)

ali zafer sapci dedi ki...

Bu güzel yazılar ve kaliteli blog sizi unuturmaz; merak etmeyin!

cakiltasi dedi ki...

ali bey,
çok teşekkür ederim. o kadar güzel bulmuyordum blogumu.