Perşembe, Eylül 10, 2009

GENE ÇOK PİS DELLENDİM

Yazmıyım söylenmiyim diyorum ama işte olmuyor. Ben biraz Türkiye'den kopuk yaşıyorum bu aralar. Yani kopuk demişken illa ki gazete okuyorum. Ama öyle haberin başlığı sinirimi bozacak cinstense okumuyorum. Hele hele haber hiç seyretmiyorum. Televizyon açıksa dizidir filmdir öyle şeyler buluyorum. Tartışma programı mı hiç durma kaç.

Böyle oldum kafam rahat sinirim huzurum yerinde.

Amma yaşanan felakete gelince orada duralım biraz.

Biraz acımasızca olacak ama bize her şey müstahak anacım. Bu felaketin üstüne deprem olsa yarımız ölse vah vah tanrının da hiç adaleti yok. Acımadı gördün mü nasıl da vurdu ? Demeye yüzümüz olmaması lazım. Sen niye dereleri toprakla kaparsın ya niye acaba? Elin Avrupalısı nehir kenarına dere kenarına şehrini kuruyor. Biz üstüne var mı böyle gerzeklik yok tabii. Sonra nasıl bir gerzeklik var sen dere üstü evi ancak bu kadarına paramız yetiyor diye satın al. Sen hayatını korumazsan, sen hayatım benim için değerli demezsen, seni ahırda bile yaşatırlar. Bunun mal mülkle, zenginlikle, sosyal adaletle alakası yok. Bunun hakkını aramakla, eşek yerine konmayı kabullenmekle, allahın takdiri demekle alakası var. Kaç yıldır belediye ellerinde olduğu halde hala daha İnsanların suçu diyen bir andavalı dinleyende suç. Her şey müstahak. Yıkılsın gitsin şu İstanbul hepimiz boğulup gidelim de o da kurtulsun bizde.

Çok pis dellendim. O ikitelli denen ucubeyi ben biliyorum. Böyle çarpık böyle korkunç bir semt daha yok diyemem mutlaka var İstanbul'da. Felaket geleceğim diyor daha oraları görür görmez. Daha bunun depremi var. Yeni yapılan Silivri Kapalı cezaevinin çatısı çöküyor yahu. Var mı daha ötesi allahaşkına. Nerede güvencedeyiz bu memlekette. Koyun olduğumuz sürece daha çok güdülürüz.

3 yorum:

ipex dedi ki...

diyorum ki depremde ölmek mi daha kötü sağ kalıp istanbul'un rezilliğini çekmek mi? gerçekten dün haberleri okurken bunu sordum kendi kendime. sanki ölsek kurtulurmuşuz gibi geldi...

cakiltasi dedi ki...

ipexcim sanırım biz cehenneme gönderilmiş kötüleriz. o yüzden bunları çekiyoruz.

Alo Elo! dedi ki...

"Bunun hakkını aramakla," değil
"… aramamakla," olacak sanırım.
Bir de "boğulup gidelim de o da kurtulsun bizde. "biz de" olacak canımcım. Öptüm.