Çarşamba, Mart 11, 2009

ABD'DE DE DİNSİZLİK ARTMIŞ

Aşağıdaki haberin darısının bizim ülkemiz ve 3. dünya ülkelerinde de artması dileğiyle.

Din toplumların afyonudur diyor. Bütün gelişmemişliğimizi ona bağlıyorum.



ABD'de hiç bir dine inanmayanların oranı yüzde 15'e çıktı, hristiyanların oranı yüzde 76’ya da düştü


NEW YORK - ABD’de yapılan bir araştırma, bu ülkede dinsizlerin sayısının arttığını ortaya koydu.Amerikan Dini Kimlik araştırma merkezince Amerikan dini hayatı hakkında yapılan geniş çaplı araştırmaya göre, ülkedeki Hristiyanların oranı düştü ve hiçbir dine mensup olmadığını söyleyenlerin oranı yükseldi. Araştırmaya katılanların yüzde 15’i hiçbir dine mensup olmadığını belirtti. Bu oranın 2001’de yüzde 14.2, 1990’da 8.2 olduğu belirtildi. ABD’de 2008’de Hristiyan olan yetişkinlerin oranının yüzde 76’ya da düştüğü belirtilen araştırmada, bu oranın 2001’de yaklaşık yüzde 77, 1990’da yüzde 86 olduğuna dikkat çekildi. Araştırmada ayrıca,kendilerini Müslüman olarak tanıtan Amerikalıların yüzdesinin de nüfusun yüzde 0.6’sına çıktığı, Budizm gibi Doğu dinlerinde büyümenin yavaşladığı ortaya kondu.(aa)

4 yorum:

cinar dedi ki...

bence problem insanların bir dine inanıyor olmaları değil, dini bahane göstererek abuk subukluklar yapmaları. Kuranı Kerim'i baştan sona okumadım, ne arapçasını ne Türkçesini. Ama okuyanlardan, okuyup da bunu yazanlardan biliyorum ki hiçbir yerinde bazı kesimlerin abarttığı gibi şeyler yazmıyor. En güzel örnek başörtüsü. insanlar inanışlarına istinaden adabıyla örtünebilirler. bunda hiçbir sorun yok benim için. ama kuranda böyle yazıyor diye sadece gözleri açıkta bırakan, hatta onu bile yapmayıp güneş gözlüğü takanlar var. işte asıl problem onlar (ya da onları bu şekilde davranmaya zorlayanlar).

cakiltasi dedi ki...

evet çınarım bir de problem günümüze uyarlamamak. yüzyıl önce yaşananlar şimdiye uyar mı?
kafaları uyuşturup insanları ona göre manupile etmek. insanlar bir şeye inanmaya o kadar aç ki. kim onu yanına çekip yönlendirirse onun peşinden gidiyor. sadece müslümanlık da değil. hıristiyan inanışında da böyle yobazlar var. daha geçen aylarda tarikat yakanlandı ya. ufacık çocukları evlendirip cinsel dürtüleri için kullanıyorlar. eğer bir şeyi yasaklarsan o sapkınlık olarak çıkıyor. üzmez vakası gibi. yani çok doluyum çok. güzel ifade de edemiyorum. ama ben dini ahlaksızlık yapmak için kullananlara bir de allah korkusu ile bunu yapanlara akıl sır erdiremiyorum inan olsun. ben de allaha inanıp dinsiz olmayı tercih ediyorum.

Basak dedi ki...

Din kötü niyetli insanların, insanoğlundaki "bilinmeyen korkusunu" daha da sömürerek onları yönetme arzusunun ürünü gibi geliyor bana. İnsanın doğası "inanmak" ihtiyacı içindedir ve bu güzel bir şeydir. Ama yaratıcı dışımızda, tepeden bize bakan elinde sopası bizi dövmeye hazır bekleyen bir şey değildir. O her yerde ve içimizdedir. Tüm peygamberler bu gerçeği farkedip "aydınlanmış" insanlardır, insanlara bunu, yani tanrının birliğini, içimizde olduğunu göstermeye çalışmışlardır. Bu anlamda hepimiz yaratıcı enerjinin bir yansımasıyız ve o enerjiyi içimizde taşımaktayız. Ona yaraşır bir hayat sürdürme görevi verir bu bilinç bize. Bu şekilde düşünen insan evrensel değerlere saygısızlık etmez. Ne çalar, ne tecavüz eder, ne adam keser, ne herhangi bir canlıya zarar vermeyi düşünür... Peygamberlerin iyi niyetle çıktıkları yol her zamanki gibi kötü niyetlilerin elinde yüzyılların en acımasız insan ezme yöntemine dönüşmüştür. Ayrımcılığın, bölücülüğün en yıkıcı türüdür insanları yönetmek amacıyla kullandıldığında.

cakiltasi dedi ki...

çok güzel yazmışsın başakçım. iyiliğin, doğruluğun, temizliğin simgesi nasıl olmuş da insanlığın tehlikesi haline gelmiş aklım almıyor.