Salı, Ekim 26, 2010

DİN BU MU?

Din olgusunun bu şekilde hayatımızı olumsuz etkilemesi hiç ama hiç hoşuma gitmiyor. Ve sorgulamadan düşünmeden inanan onca insan beni çok rahatsız ediyor. Körü körüne bağlanmak ne kadar tehlikeli.

Kadınları öcü olarak görüp onların toplumda seslerini duyurmasına karşı çıkan yobazlara ve bu yobazlarla aynı kaptan yemek yiyen kadınlardan tiksinti duyuyorum.

7 yorum:

Basak dedi ki...

kişinin zeka ve eğitim seviyesi neyse algısı da o oranda oluyor, en yüce kavramların bile cahil bir insan karşısındaki önem ve değeri o insanın kapasitesi kadar. eğitim işte buyüzden önemli...

Alo Elo! dedi ki...

kesinlikle katılıyorum çağılcım hele de kadınlar nasıl kabullenebiliyor böyle bir yaşamı ve zihniyeti. keşke bu kadınların topunu eğitme ve kazanma olanağı olabilse, aslında beyinlerini yıkamak ve onları topluma kazandırmak bu kadar zor olmamalı. ama bence muhalefet pek çok sivil toplum kuruluşlarını devreye sokarak özellikle genç kadınları eğitebilir. gerçekten ben , sen veya bizim gibi düşünenler günde 1-2 saat onlara vakit ayırabiliriz diye düşünüyorum. herkes kendi bölgesinde dernekler aracılığıyla yönlendirilse çok mu zor allah aşkına!

cakiltasi dedi ki...

sevgili başak,
bu ülkeye dair ümitlerim her geçen gün azalıyor. pek keyifsizim. hiçbir şey okumak görmek istemiyorum olan bitenle ilgili. geçmişe dair medeniyetini düşünüp bugün geldiğimiz nokta, ben eski kuşak olmadğım halde beni çok üzüyor.
sevgiler.

elifim canım benim, doğru söylüyorsun. hepimiz bir ucundan tutsak böylesi karanlık bir geleceğimiz olmaz.

nalan dedi ki...

35 yıl önce afganistan resimlerini gördüm de ağzım yarım saat açık kaldı. sonra ne oldu dersek, malum Amerika el atmış "demokrasi" için.
:)

cakiltasi dedi ki...

nalancım,
abd'nin eli değen bütün halklar o eli değdirdiği için aptiler benim gözümde.
küba nasıl boyun eğmediyse hepsi eğmemeliydi.

nalan dedi ki...

aynen bizim 50'lerden sonra aç gözlü politikacıların sayesinde izin verdiğimiz gibi.
mezarlarında ters dönsünler, budur dileğim.

cakiltasi dedi ki...

amin:) bu ülkeye kötülük eden herkes ters dönsün.