Pazartesi, Nisan 05, 2010

ORANGUTANLAR


Gene nevrim döndü. İnterneti, gazetesi, televizyonu olmayan bir yere göç etmek istiyorum. Okudukça çişiyorum. Nestle ile ilgili Greenpeace'ten e-posta geldi. Kitkat'ın içine koydukları bir malzemeyi Endenozya'daki yağmur ormanlarından tedarik ediyorlarmış. Oradaki firma da yasadışı yollardan yapıyormuş o işi. Orangutanların yaşam alanı zaten tehdit altındayken iyice beter olmuş.

Ben Orangutanları çok severim imkan olsa bi tane orangutanım olsa o derece. Kedi bir bunlar iki. Ha bir de zürafaa ve fil de var neyse onlar başka mesele.

Abur cuburumuz eksik kalsın. Her bir şeyi yemek zorunda mıyız kardeşim. Üreteceksen herhangi bir şey zarar vermeden üret.

http://www.greenpeace.org/turkey/campaigns/enerji/kit-kat

Linki yukarıda.

Bu arada nevri dönmek midesi bulanmak anlamına geliyormuş. Ben ise gözlerim karardı anlamında kullanmıştım. Yanlış oldu heralde neyse kalsın öyle.

6 yorum:

Alo Elo! dedi ki...

belli etmemeye çalıştığı bir öfkeye kapılmak, çok sinirlenmek anlamına gelir nevri dönmek ama sen nereden baktın a kuzum?

bu arada yazını okuyamadım gözüm orangutan yavrusuna takıldığı için. :)

cakiltasi dedi ki...

Çitlembiğim ne kadar tatlı di mi? Çok bebiş bir şey. Ben TDK'dan baktım kuzum.

Bir de hiçbir şey böyle yazılıyor da Neden her bir şey ayrı. Sen açıklamıştın ama unuttum.

Alo Elo! dedi ki...

çünkü hiç mi bir mi? ikisi de anlamını yitirdiği için bitişik yazılır. ama her biri derken sözcüklerin anlmalarını yitirmiyor. eğer biri veya her ikisi birden anlamını yitirirse bitişik yazılır. tdk'nin yeni kuralına göre ise ya her iksi birden ya da sadece ikincisi anlamını yitirirse bitişik yazılır.

cinar dedi ki...

orangutanları biz de çok seviyoruz. hele böyle kucağa alındıklarında bebek gibi sarılmıyorlar mı insana, o kadar güzel bir görüntü ki. Badem'le hep deriz keşke imkan olsa da alsak bir tane diye :))

kitkat sevmiyorum zaten hihoyt :))

cakiltasi dedi ki...

çitlembiğim anlamadım. anlam yitirdiğini nasıl anlıyoruz ki!

çınarım nasıl tatlılar di mi? hele koyduğum fotoğrafa bakmaya doyamadım:)ben nestle'yi boşadım. bi bitter gofretini alırdım. almayacağım artıkın:)

Alo Elo! dedi ki...

hiçbir derken ne demek istiyorsun hiç mi bir mi? ikisi de tek başına değil di mi?
hiçbir konuda anlaşamaz derken hiç mi anlamında sence bir mi anlamında? ikisi de anlamını yitirmiştir bir arada kullanıldığında.
mesela başka bir örnek: birçok insan derken bir insan mı demek istenir yoksa çok insan mı ? ikisi de değil belirsiz olarak kullanılmıştır ikisi birlikte.