Pazartesi, Mart 29, 2010

BAHAR GELMEYE DİRENİYOR AMA BENİM İÇİM İÇİME SIĞMIYOR

Yolun yarısına gelirken ben dökülüyorum. Boynum ve sırtım hep buradayız, ağrımız var diyor. Spora gitmedikçe gitmiyorum. Mayıs benim için milad. Ondan sonra düzene gireceğim. Ağız yarası artık kronik bir durum. Yanağım hep yara. Boynumda 5-6 yılda bir tekrar eden çıban hortladı. Devasa boyutlara erişti. Göğsümün kenarında bir ben vardı zamanla büyüdü büyüdü sonra da kabukumsu bir hale geldi. Bunlar görüntüdeki hasarlar bir de kaba etlerimin ağrıması var ki sormayın.

Ama hayat devam ediyor.

Uzunca zamandır hayalini kurduğum Arkeoloji Müzesi gezimi gerçekleştirdim. Çidom'u da yanıma kattım. Disk Atan Atlet heykelini gidip gördük. British Museum'dan Nisan'a kadar sergilenmek üzere getirilmiş. Onun dışında Marmaray kazısından çıkan eserler sergileniyordu. İstanbul'un altından tarih fışkırıyor anlayacağınız. Müzenin binası zamanla bakımsız hale gelmiş. Eski devlet dairelerini andırıyordu. Bu kadar çok oturma alanının olduğu başka müze görmedim. Bunu çok güzel bir özellik olarak söylüyorum. Çünkü müzelerde gezersiniz gezersiz sonra bitap düşersiniz oturma alanı arayıp bulmak için döner durursunuz. Burası aramadan karşınıza çıkıyor. Biraz MTA'nın kütüphanesini ve müzesini andırdı. Bu vesile ile MTA müzesinin kapalı oluşunu da esefle kınıyorum. Hala daha kapalıysa tabii. Örümcek beyinli fütursuz insanlar.

Neyse 10'a kadar saydım sakinledim.

Bu arada çok az insanın bildiği bir yeniliğim olacak yakın zamanda. Her şey netleşince dile getirmeyi doğru buluyorum. Fotoğraflarla özellikle.

Kış daha bitmedi ama benim içime bahar çoktan geldi.

Bir de artık düşündüklerini dile getiren Çakıl'ı çok seviyorum.

4 yorum:

nalan dedi ki...

öğrenciyken en çok keyif aldığım mekanlardan biriydi.
şimdi disk atan atleti de görmeden olmayacak, arkadaşım ders çalışırken ben de neredeyse ezberlemiştim :)

cakiltasi dedi ki...

bahçesi filan çok keyifli hakikatten. öğrenci olasım geldi. oralarda takılıp dururdum ben de:) bir de işin ironik tarafı arkeoloji okumak istemiştim de yok para kazanamazsın demişlerdi de vazgeçirmişlerdi. şimdi sanki para kazanıyorum hey gidi hey.

cinar dedi ki...

müze deyince aklıma aborjinlerden kalma resim vs nin sergilendiği müze geldi. çok keyifliydi gerçekten de.

Değişikliğini de çok merak ettim :)

bir de doktora gitsene Çakılım. Neden ihmal ediyorsun kendini?

cakiltasi dedi ki...

çınarım hakikat o müze ne kadar güzeldir. onların desenleri benim çok hoşuma gidiyor.

kesinleşsin haber edicem cicikom.

doktor işini halledeceğim çınarım. nisan randevuları daha açılmamış ondan alamadım. istinye devlet hastanesine gideceğim.