Çarşamba, Ocak 07, 2009

BAHTSIZ FİLİSTİN

Hani bir ara nobel ödülüne atıp tutmuştum Orhan Pamuk aldı diye. Valla gene atıp tutacak bir malzeme çıktı. Aşağıdaki haberi okuyun. Şimon Peres ne kadar da yakışıyor Nobel barış ödülüne değil mi? Ben de fizik alanında alabirim keza kağıttan uçak yapıp camdan dışarı bıraktığımda hemen yere inmiyor üç dakika kadar uçabiliyor.

Batının birkez daha çifte standartına iğrençliğine ne yazık ki şahit oluyoruz. Gürcistan'a verilen tepkilerin bindebiri bile Filistinliler için verilmiyor. Bir İsrail'li öldürülürse 10.000 Filistinli öldür intikamını al.



Chavez'den İsrail'e şok tepki

07.01.2009 - 08:12


Venezuela, Gazze katliamına tepki olarak İsrail Büyükelçisini sınırdışı ediyor.


Venezuela, Gazze'ye saldırmasını protesto etmek için, İsrail'in Venezuela Büyükelçisi ile elçilik personelinin bir kısmını sınır dışı ediyor.

Venezuela Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail Büyükelçisi ve İsrail Büyükelçilik personelinin bir kısmını sınır dışı edilmesi kararı alındığı" bildirildi.

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez de daha önce yaptığı açıklamada İsrail'i kınamış ve Venezuela'daki Musevi cemaatini, İsrail Hükümeti'ne karşı tavır almaya çağırmıştı.

Chavez, İsrail'in Gazze saldırısını kastederek, "Venezuela Musevi cemaatinin bu barbarlığa karşı çıkacağını ümit ediyorum. Bunu yapın. Bütün zulümlere şiddetle karşı çıkmıyor musunuz?" diye konuşmuştu. (A.A)



KUDÜS - İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara son verilmesi için Avrupa ülkelerinin sarf ettiği çabaları reddetti ve İsrail'in dünyadaki imajından kaygı duymadığını söyledi. Heyette bulunan AB Komisyonu'nun dış ilişkilerden sorumlu üyesi Benita Ferrero-Waldner ise Peres'e, "Uluslararası toplumun ateşkes çağrılarını dinlemeyi reddeden İsrail'in imajı ciddi biçimde kötüleşti" dedi. Nobel Barış ödülü sahibi Peres, Kudüs'te Avrupalı bakanlardan oluşan heyeti kabulündeki konuşmasında, "Avrupa gözlerini açmalı. Bir halkla ilişkiler işi yapmıyoruz. Terörle mücadele ediyoruz ve vatandaşlarımızı savunmak için mutlak bir hakka sahibiz" ifadesini kullandı. İsrailli yetkililer, uluslararası toplumun baskılarına ve taleplerine rağmen, Gazze'den İsrail'e roket atışına son verilmediği takdirde ateşkesi kabul etmeye yanaşmıyor.

Hiç yorum yok: