Pazartesi, Mart 19, 2007

GEÇMİŞİM EN SEVDİĞİM



Geçmişte yaşayan insanlar vardır ya! işte ben böyle bir tipim. Her ne kadar konuşmaları, olayları unutmaya başlasam da. Şöyle olsaydı belki şimdi böyle olurduları çokça derim. Olayları değiştirmeye çalışmak dışında ( buna imkan olsa en önde koşacaklardan biri ben olurum heralde) eskileri (sadece değiştirmek istediklerim değil elbet, yaşanmışlıklar da dahil eskilere ) garip bir hüzünle hatırlamaya başladım. Şimdi bile gözlerim dolu dolu yaşın ilerlemesi bu olsa gerek. Yaşanmış bir saniyenin bile geri dönüşü yokken. O zaman neden ota boka bu kadar takıyoruz da yaşadığımız anın keyfini çıkartmıyoruz bilmem.
Geçen yaz ki bohem yaşantımızdan biraz bahsetmiştim. Vur patlasın çal oynasın bir yaz geçirdik. Pinolar da yanda olunca pek bir rahattık. Ancak, Pinocuğum ve Bülocuğum taşındı. Sanırım İstanbul'da olmak ayrılmış olmalarının verdiği boşluğu yaşamamı engelledi. Ev tutulmuş. Bu haftasonu Ankara'ya gittiğimde gördüm. Kimbilir kim geldi
? Kim geldiyse sevmeyeceğim. Halbuki biz bir evdik 4 ve 6 numaranın birleşmesinden 46 numara olmuştuk. Şimdi ne pinolar orada ne de ben. Her kuşun yuvadan uçup gitme misali kimse durduğu yerde durmuyor. Kimi evlenip, kimi toprak olup, kimi bir iş peşine, kimi de okuyup adam olmak peşine gidiyor. Kimi bir daha dönmüyor kimi de dönse bile hiç bir şey bıraktığı gibi kalmıyor. Değişmeden kalan bir tek resimler oluyor bu hayatta. O resimler de biz göçüp gittikten sonra belki de çöp oluyor...


Ankaralılarıma etkinlik bülteni


http://www.biletix.com/webbiletix/wtsEvent.do?eventCode=HSD08 Dolapdere Big Gang, kaçırmayın derim.

http://www.filmfestankara.org.tr/ Ankara film festivali için program 20 Mart'da açıklanacakmış.

http://festival.ucansupurge.org/ Uçan süpürge kadın filmleri festivali Mayıs'a daha çok var gene de sayfasını inceleyebilirsiniz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ağlatacaksın kızım beni şimdi..
allaa allaaaa..tamam sen hele gel bi bakiim Ankara'ya bakarız çaresine:)
Ayrıca tabi ki sevmeyeceksin yerimize taşınanları:) hele bi sev bakiim neler oluyor:)
Burada da yaparız vur patlasın çal oynasın..
bir de Serdar'ı gördüm Pink Martini konserinde (he he sosyaliz tabi bu arada şaşırsan da:P) senin için pek iyi düşünmüyor:) Burada daha iyiydi niye gitti ki diyor..tabi akıyodunuz alemlere eksik kaldı ekip:)
çok öptüm..mektup oldu bu :)
ne zaman geliyorsun acep?
sesin soluğun çıkmıyor...
not:senin bu blogu gebertcem ben 10. yollama girişimim..anomim deniyorum yine..
pino:)

cakiltasi dedi ki...

maksat okuyanları ağlatabilmekti şekerim. 31 mart'ta tekrar geleceğim. bu sefer size aitim: )

pink martini'ye biz gidemedik. buradaki canavarlar biletleri tüketmiş. ankara'nın iyi yanı son dakika gitmeye kalksan da gidebilmen. burada 1 ay önceden karar vermen lazım: ))
ben oradakinden daha bi sosyalim. tiyatro, sinema hepsini yakın takipteyim. milleti kandırabilsem bar bar konserleri de takip edeceğim de: )) kimse benim gibi boş gezen değil: )

yaw serdar demiş öyle de sanki onun yüzünü görüyoduk orada: ))

benim karşılık daha bi mektup gibin oldu hehehe..

yaw ben benim blogu bi anlasam. virus girmiş içine: ))