Cuma, Eylül 24, 2010

ESKİ PORSELENLER


Ben eski porselenlere bayılıyorum. Ama hepsine değil böyle ince ve allı güllü olanlarına. Eski evsahibim annesinden kalma kap kacağı bana al senin olsun diye bıraktığında içinden çok şirin porselenler de çıkmıştı.

Geçen aylarda da eskiciden 3 tane tatlı tabağını 3 liraya almış evdeki takımım ile örnek olmalarına hayli sevinmiştim. Bugün de aynı eskiciden bir çorba kasesini 35 liraya aldım. Artık bilmiyorum ucuza mı pahalıya mı aldım. Aldığım porselen tipi ucuz olanlardan mı pahalı olanlardan mı? Altında Bavaria Germany yazıyor.Ne yazık ki bu işten anlamıyorum. Ama ilerinde kocaman bir salonum salonumun da kenarında eski tip bir vitrinim olsun istiyorum. Bütün ıvır zıvırımı çinkolarımı sergileyeyim. Ben bir de kullanmaya kıyamıyorum hiçbirini.

8 yorum:

Alo Elo! dedi ki...

canım benim çok güzeller! ev sahibine de şaşırdım insan verir mi hiç! Antikadır onlar yahu! Çorba kasesi de bana pahalı geldi. eskici değil antikacı mübarek!
geçenlerde derya baykal porselenlerden süper bir fikirle iki üç katlı pastalık, şekerlik falan yaptı. çok sıradan porselenlerle bile harika şeyler yaptılar. işte böyle! :)

zeynep dedi ki...

Bavaria Germany kaliteli porselendir.

Bavyeradan bi dost ;)

cakiltasi dedi ki...

cicikom,

resimleri internetten buldum keşke bunlar olsa çok güzeller di mi? bunlara 100 lira fiyat demişler. bu işten hiç anlamıyorum. burada iki kahve fincanına bazen 120 lira para istiyorlar. benimki de aslında büyük çorba kasesi böyle büyükçe olanlar var ya küçük olanlarda değil. hani yemek takımlarının olur.

sevgili zeynep teşekkür:)
aklımda diğer parçası da kaldı. onu da 15 dedi ama böyle sos kasesi gibi bir şeydi. tabak çanaklarını da haftaya getirecekmiş.

belirtiler dedi ki...

kaliteli ise ucuz gelmiş.
porselenlerle yemek-içme keyfine varırsanız daha güzel olur.
ince porselen fincandan kahve içmek harikuladedir.

Ebru dedi ki...

Ben yaklasik on yildir Almanya'da yasiyorum. Genellikle aldiklariniz burada en pahali olanlar. Esimin anneannesinden (Oma diyorlar kendisine, 89 yasinda) biliyorum, cok cok uzun yillar boyunca güzellikleri solmadan kullanilabiliyorlar. Cok cok uzun ve mutlu yillar boyunca kullanmaniz dilegiyle, sevgiler.

cakiltasi dedi ki...

sevgili ahab, ne yazık ki kaliteli mi değil mi bilmiyorum. ama bana öyle gözüküyor. kuzguna yavrusu mevzu olabilir belki:) ince porselenden kahve içme fikri ise elbette süper. benim onları kırma korkum var fakat!

sevgili ebru,
çok teşekkür ederim. o kadar güzeller ki gerçekten.

Alo Elo! dedi ki...

cicikom, kendi porselenlerinin fotoğrafını çekip de koyaydın ya!

cakiltasi dedi ki...

üşendiğimden cicikom. belki çeker koyarım:)