Salı, Mayıs 04, 2010

AKLIM FİKRİM ALMIYOR

Bir şeyi anlamakta zorlanıyorum. Aslında bir değil birçok şeyi de hadi şimdilik bir diyelim. Devletin bakanı Kavafspor açıklamış Son 8 yılda “Şüpheli” sıfatıyla adliyeye sevk edilen çocuk sayısı 77 bine dayandı. 52 bin aile de, ‘’Çocuğuma siz bakın’’ diyerek Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna başvurdu.

Peki madem öyle millet bakamadığı çocuğu niye doğuruyor. Son padişah neden doğurun da doğurun diyor. 3 yetmez 5 yetmez 10 tane diyor. Bakamadığın sonuncunda iyi eğitim alamayan, aç bi ilaç, sünger beyin, bir sürü suça meyili çocuk neden ürüyor. Ya ben bugün evlensem çocuk yapar mıyım diye kara kara düşünüyorum. Nasıl bakarım ne ederim diye. Neden fakir olan yürümeye ayakkabısı olmayan halk ben nasıl bakarım ne ederim demiyorum. Yemin ederim aklım fikrim almıyor.

4 yorum:

pinomino dedi ki...

sen doğur ben bakarım çakılım:D 26 gun sonra yanındayım :D

cakiltasi dedi ki...

hehehe tamam pinom. yaş ileri olunca tüp bebek filan olursa ikizden başlıyor bak. sonra ay ben yaşlandım belim tutmuyor dinlemem:))))

heyecanla gelişinizi bekliyorum pinom. 29'unda geliyorsunuz di mi? o hafta sonu gelin öbür hafta sonu cuma'dan ank'ya gidiyorum. özlem'i everiyoruz.

cinar dedi ki...

cehalet! Başka bir açıklaması yok. aile planlaması denen şeyden haberimiz yok milletçe. Allah verdiyse rızkını da verir gibi bir mantık var. 3 üne 5 ine bakılmıyor o yüzden. artık Allah kaç tane verirse. Son padişah kendisi gibilere oy veren parmaklar çoğalsın diye diyor 3 yetmez 5 yetmez.. Yeter aslında. Memlekette padişahın fermanları yüzünden aç olan insanlar ille de padişahım demeye devam ediyorlar çünkü. Ben de bunu anlamıyorum işte.

cakiltasi dedi ki...

ah çınarım ah, bugün gene bir haber vardı. alıp silahı tetiği çekip intihar et kurtul memleketten öyle hissettim. kırıkkale valiliği 3 çocuk yap gelinlik bizden demiş. bir de işin tradejedisi dar gelirli gençler filan demişler de kalbim kaldırmadı okumadım. yahu bu kadar gerzek olunur. dar gelir ne demek kendi aç demek 3 çocuğa nasıl bakacaklar. kedi mi besliyorsun ki o bile özen istiyor. ay yeminle çıldıracağım.

son cümlen süper çınarım. onu da hiç ama hiç anlamıyorum.