Perşembe, Şubat 08, 2007

Sıradan bir gun

Bu memlekette bir suru tanis var. Geldim geleli hicbiriyle gorusemedim. Ilk geldigim hafta bir gun Cidom'lara kalmaya gittim. Dun de Taksim'de Cidom'larda kalacaktım. Abim de is icin gelmis o da Taksim de bir otelde kaliyor. Isten Taksim'e gitmek uzere yola koyuldum. Ilk hafta Taksim otobusune binerek buyuk hata yaptigimi farkettigim icin dun Kabatas'tan Taksim'e cikan metroyu denemeye karar verdim ve kabatas otobusunu beklemeye koyuldum. Nedense otobus 20 dakikalik gecikmeden sonra gelebildi. Mimli Ortakoy'de trafik ilerlemek bilmedi bir turlu, meger kaza olmus. Neyse Kabatas'tan Taksim'e cikan metro super bir olay olmus. 1 dakikada Taksim meydanda buldum kendimi. Abicigimle vakit gecirdikten sonra Cigdom'lara gittim. Taksim Arnavutkoy'e nispeten Suadiye'den yakin oldugundan maksimum uyuma potansiyelimi kullaniyorum Cigdom'larda. Cuma gunu Ankara'ya arkadasin arkadasinin arabasiyla gidecegimiz icin otobus biletimi degistirmem gerekiyordu. Aksamin isi bu sabaha kaldi. Bu sabah Gumussuyu'ndaki acentadan biletimi obur haftaya kaydirdim. Her zamankinden daha cok uyudum ve buna ragmen de ise erken gidecegim ya. Otobuse baka baka duraga inmeye basladim. Tam duraga geldim. Sariyer yazisini hayal mayal gordugum bir otobuse attim kendimi. Otobus bombos bir guzel kuruldum. Icimden de oh erken gidecegim rahat rahat diyorum. Ben bunlari derken otobus Besiktas'a donmez mi. Ne oldugumu sasirdim. Apar topar kendimi duraga attim. Kös kös her zaman bindigim duraga geldim. Durakta Taksim'den gelen otobuse konservedeki bezelyeler misali zor sigdim. Ne o bendeniz kurula kurula ise gidecektim. Zaten rahat rahat binebilecegim bir otobuse zor bela bindim. Ne demisler akilsiz basin cezasini ayaklar ceker.
Benim bu tip sapsalligimi bilenler. Olmadik otobuslere bindigimi de bilirler. Bu tip durumlarda sogukkanliligimi hic yitirmem: )
Bir Ankarali gozuyle size Istanbul toplu tasima sistemini ve bu carkin icinde olan bireyleri gozlemledigim kadariyla biraz anlatmak istiyorum.
Burada isten eve evden ise gitme alternatifleri Ankara ile karsilastirildiginda bir dunya kadar. Tabii haliyle buyuk memleket burasi. 20 yildir Ankara'nin guzide semti Umitkoy yollarinda omrunu curutmus biri olarak. Burada Arnavutkoy Suadiye arasi gidip gelmek bana hic koymamakta. Hatta isi bir eglence haline getirmekteyim, her gun baska yollari deneyerek eve en cabuk nasil gidebilirim diye. Gecen gun Kabatas deniz otobusuyle Bostancı'ya gitmeye kalktim. 18.30'e yetisecegim diye az daha nefes darligindan gidecektim. Nitekim yetistim ve 19.10'da evde oldum ki bu Ankara standartlari icin bile bir mucizedir. Ama ne luzum vardi yollarda telef olup gitmeye o ayri konu. Simdi bu Istanbul'da yasayanlar kalabalik bir nufusu olusturuyorlar biliyorsunuz. Ama otobuse sigmayi bir turlu ogrenememisler. Binen oldugu yerde kaliyor. Bir obek insan asagida aslinda yer olan otobuse binemiyorlar bir turlu. Ankara'da durum boyle mi valla en optimum sekilde sigisilir bizim orada.
Istanbul'da trafik problemi var mi var ammaa toplu tasimi cozmusler abicim.

Bu arada !f istanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali artik Ankara'da Bu sene Ankara'da olmasi bence cok guzel http://www.ifistanbul.com/If_Ankara.aspx 1-4 Mart tarihleri arasinda. Kacirmayin derim.

5 yorum:

anil dedi ki...

Festivalle ilgili detay için teşekkürler... :)

KIKI'S DESIGN dedi ki...

canım Çakılııııııımmmm!!!!
özlettin kendini ama çok merak ediyodum neler yapıyorsun oralarda diye iyi oldu blog dünyasına katıldığın:)
aramıza hoş geldin canım benimmmm!!!
gelince mutlaka ara olmaz mı?
öptms!

cakiltasi dedi ki...

Anılım, Ankara etkinliklerinin yakın takipçisiyim. Gözüme ilişen olunca burdan haber vereceğim.
Öptüms!

cakiltasi dedi ki...

kikicim,

İstanbul kazan ben kepçe dolanıyorum: )Haftasonu kursumdan kurtulunca herkese daha çok vakit ayıracağım. Ararım söz: )
Öptüms!

cakiltasi dedi ki...

bip