Perşembe, Ekim 16, 2008

HAK YOK HUKUK YOK

Bu ülkede ne acı ki hala işkence var. Güvenlik görevlisi olanlar toplumun en alt seviyesinden insanlar. Her ülkede bu böyle mi acaba? Halbuki dünya görüşü daha geniş olmalı. Anlayışı yüksek, tahammülü herkesten fazla olmalı. Ama bunların hiçbiri yok. Hayata dair olan öfkesini kendinden olmayanda görüyor. Onu öldüresiye dövmek onun için bir hak. İnsanmış değilmiş hiç önemi yok.
Engin Ceber daha İstinye Karakolunda işkenceye benzer hareketlere maruz kalmış. İstinye karakolu denen yere gittim.Gittiğimde beni irite eden bir polis. Elinde tipik gümüş yüzüğü olan belki fethullahcı belki başka bi şeyci. Polis olduğu için bizi aşağı gören tavrı, oranın kralı. Mahallesinde ise bir fakir. Neyseki çok kalmadım. Sonra ifade almaya başka polisler eve geldi. Gelenler genç, düzgün çocuklardı. Şimdi aklıma onlar geliyor. Tartaklayanlar hangileriydi acaba. Hiçbir tanesi de arkadaşlarını engellemeye çalışmadı mı? Bunların amiri yok muydu? Bu ülke Afganistan gibi. Hak yok hukuk yok taş çağı yaşanıyor sanki.
Peki evlerimize elinin kolunu sallayarak giren hırsızlar onlara ne demeli? Kokmuşuz artık sinekler bile tiksinir olacak halimizden.

Hiç yorum yok: